Alveš
Foto: EPA-EFE/Fernando Bizerra Jr

Dani Alveš, fudbaler Sao Paula, oglasio se na društvenim mrežama kritikujući stav predsednika Brazila Žaira Bolsonara koji je koronavirus nazvao "jednonedeljnom prehladom".

Čuveni fudbaler je na Tviteru odgovorio na stav Bolsonara smatrajući da predsednik Brazila potcenjuje zarazu koja je u svetu već odnela hiljade života.

PROČITAJTE JOŠ

„Predsednik vidi ljude poput mene, ali ne gleda na situaciju kao otac porodice, samozaposlen, bez komfora i bez primanja na kraju meseca. Narod nema dovoljno rezervi da bi bio toliko dugo nezaposlen“, napisao je Alveš i dodao:

„Pre nego što počnete da me kritikujete, stavite se u poziciju najmoćnijih ljudi. Oni bi trebali da se pobrinu za vas u teškom periodu, a ne da vas pošalju na ulice. Predsednik bi trebalo da pruži pomoć u vreme kad je posao obustavljen. Zato plaćamo poreze, zar ne? Zdravlje je mnogo važnije od novca i ukoliko nemate zdravlje nemate ništa“.

Nekadašnji član fudbalskih giganata Barselone, Juventusa i Pari Sen Žermena, 2019. godine se vratio u rodni Brazil gde je zadužio dres Sao Paula, a uticaj na tamošnju javnost iskoristio je da u teškom periodu probudi društvenu odgovornost sunarodnika i vlasti.

U Brazilu je od koronavirusa obolela 2.271 osoba, a 48 je preminulo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram