Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Crvena zvezda je slavila su na gostovanju Čukaričkom (2:0), a debi Dejana Stankovića na klupi šampiona Srbije golovima su ulepšali Nikolić i Petrović.

Crveno-beli su znatno podmlađeni, sa Petrovićem, Nikolićem i Gavrićem u veznom redu, već u prvom poluvremenu pokazali osveženje u odnosu na jesenja izdanja.

Trio golobradih fudbalera preuzeo je dirigentsku palicu od Kanjasa, Garsije i ostalih jesenjih akvizicika Zvezde i ekspresno opravdao poverenje.

Brza tranzicija crveno-belih i igra na dva dodira dale su rezultat već u 5. minutu kada je Nikolić uputio šut iz srca šesnaesterca. Lopta je na putu do mreže pogodila Ćirkovića i prevarila Petrovića za rano vođstvo šampiona.

POVEZANE VESTI

Samo osam minuta kasnije, crveno-beli su udvostručili prednost, a gol koji je obeležio susret na Brdu bio je delo Njegoša Petroviča. Mladi fudbalski arhitekta smelo je oprobao udarac sa oko 35 metara, neodbranjivo poslavši loptu u gornji levi ugao.

Posle dva primljena gola Čukarički se probudio i zapretio preko Birmančevića, ali maldo krilo domaćina nije uspelo da umanji zaostatak.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Crvena zvezda je imala priliku da iz jedanaesterca uveća vođstvo i već pred odmor razreši sve dileme po pitanju pobednika. Šapić je igrao rukom, a Ben preuzeo odgovornost i sa bele tačke šutirao prilično mlako, pa je Petrović bez problema zaustavio njegov udarac.

U drugom poluvremenu, crveno-beli su pokazali i slabije strane, nešto češće su pravili greške što izabranici Aleksandra Veselinovića nisu umeli da kazne. „Brđani“ mogu da žale zbog loše reakcije Ndijaea u šesnaestercu rivala 70. minutu, dok je uzdahe gostujuće publike izmamio dobar udarac Garsije iz slobodnog udarca koji je zaustavio Đorđe Petrović pa je rezultat do kraja susreta ostao nepromenjen.

Crvena zvezda je trijumfom u gradskom derbiju stigla do 19. pobede, dok Čukarički posle 21. kola ima 12 pobeda, četiri remija i pet poraza.


ČUKARIČKI – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:2)
Stadion: Čukaričkog. Gledalaca: 3.500. Sudija: Danilo Grujić.

Strelci: Nikolić u 5. i Petrović u 13. minutu.

ČUKARIČKI: Petrović, Ćirković, Šapić, Puškarić, Veličković, Docić, Vidosavljević (od 46. Ndijae), Kajević, Kovač, Birmančević (od 78. Zorić), Tedić (od 60. Mićin).
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Petrović, Jovanović, Ben (od 71. Simić), Nikolić, Gavrić (odd 77. Garsija), Boaći (od 87. Pavkov).


SUPERLIGA 21. KOLO

Subota:

Inđija – TSC 1:1 (Banjac 54′ – Silađi 64′)

Čukarički – Crvena zvezda 0:2 (Nikolić 5′, Petrović 13′)

Mladost – Voždovac 16.00

Napredak – Javor 16.00

Mačva – Rad 18.00

Vojvodina – Proleter 18.00

Nedelja:

Partizan – Radnik 16.00

Spartak – Radnički 16.00