Prvo Zvezdino pojačanje u 2020. godini: Seku Sanogo na promociji na Marakani FOTO: SRDJAN STEVANOVIC/STARSPORT

Seku Sanogo, vezni fudbaler iz Obale Slonovače, prvo je zimsko pojačanje Crvene zvezde i ujedno prvo pojačanje novog trenera Dejana Stankovića.

Fudbaler sredine terena je u Ljutice Bogdana stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Al Itihada. Po dolasku u redove šampiona Srbije zadužio je crveno-beli dres sa brojem 35.

„Srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu jer sam čuo da je najveći klub u Srbiji. Imam najviše ambicije, želim da pobeđujem, da osvojimo duplu krunu i da ponovo na leto uđemo u grupnu fazu Lige šampiona“, rekao je Sanogo nakon potpisanog ugovora.

Tridesetogodišnji fudbaler karijeru je gradio u Švajcarskoj, odakle je u januaru 2019. godine iz redova Jang Bojsa otišao u Saudijsku Arabiju.

Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, predstavio prvo zimsko pojačanje: Sanogo će nositi dres sa brojem 35 FOTO: SRDJAN STEVANOVIC / STARSPORT

Dolaskom Sanoga dodatno je zaoštrena konkurencija u veznom redu crveno-belih. Tako će novi trener Dejan Stanković, osim poslednjeg pojačanja, za dva mesta u srcu tima na raspolaganju imati još Njegoša Petrovića, Branka Jovičića, Miloša Viulića, Veljka Nikolića, Dušana Jovančića i Hosea Kanjasa koji je sve bliži rastanku sa Zvezdom.

Sanogo je zadužio dres sa brojem 35, koji je svojevremeno nosio Sekundo Kastiljo u crveno-belom dresu.

„Čast mi je da mogu da preuzmem broj tog igrača i verujem da ću igrati na istom niovu kao i on, a možda i bolje. Ovaj broj je veoma značajan za mene, jer je petica moj srećan broj. Nadam se ću sa ovim brojem na dresu uraditi mnoge, velike stvari u Crvenoj zvezdi“, zaključio je Sanogo.