Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički u meču sedmog kola Superlige Srbije, sa 2:1 kao gost na Banovom brdu.

Strelci za crveno-bele bili su Milan Pavkov i Aleksandar Katai, dok je tim Dejana Stankovića rasporedio pogotke ravnomerno, u svakom poluvremenu po jedan.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je bila bolja i u prvom i u drugom poluvremenu, ali je delovalo kao da igra na nekih 60 posto mogućnosti, pa je ekipa Saše Ilića u finišu to iskoristila.

Možda su se malo i istrošili Stankovićevi igrači posle Kluža, mada su od starta meča sa Čukaričkim bili sigurniji u polju.

U odbrani Zvezde su zaigrali Aleksandar Dragović i Miloš Degenek, društvo im je u odbrani pravio i Strahinja Eraković, a crveno-beli su krenuli sa gotovo najjačim timom na Brdo.

Tokom prvih desetak minuta nije viđeno mnogo fudbala, tek nekoliko oštrih duela. U 12. minutu Asmir Kajević je šutirao sa desetak metara i bez mnogo muke je odbranio Milan Borjan.

Samo dva minuta kasnije Degenek je mogao da pogodi evrogol. Primio je loptu na grudi, odmah zatim je raspalio po njoj sa dvadesetak metara i Novak Mićović je paradom skinuo loptu.

Milan Pavkov je u 20. minutu lobovao Mićovića u gužvi kaznenog prostora, ali je na gol-liniji bio Stefan Šapić, koji je izvadio loptu i sprečio čist gol.

Ipak, dvadeset minuta kasnije nije mogao da učini ništa. Kanga je sa desne strane poslao odličan centaršut za Pavkova, ovaj je skočio sa pet metara i glavom probio Mićovića.

Ruku na srce, golman Čuke je mogao i bolje da reaguje, ali nije i lopta je završila u mreži, pa je na poluvremenu ostalo 1:0 za Zvezdu.

Drugo poluvreme počelo je napadima preko Ivanića i leve strane terena i jednim pokušajem Kange sa 17 metara. Relativno naivno i jednostavno je Katai prednost Zvezde udvostručio u 57. minutu.

Foto: Starsport

Prihvatio je loptu levo, jedan dribling, drugi, šut pored Šapića i Tanasijevića, loptu je odbio Mićović, Katai je odmah šutirao još jednom i po zemlji bio precizniji za 2:0.

Ivaniću je golman Čuke odbranio iz situacije jedan na jedan u 61. minutu, dok su napadi „brđana“ delovalo nekako traljavo.

Kanga je solidno šutirao posle toga još jedanput, El Fardu Benu je poništen pogodak u 74. minutu.

Foto: Starsport

Zvezda je do kraja nastavila da napada i posedom kontroliše ritam meča u kom je na kraju izašla kao pobednik, iako je Čukarički u finišu postigao gol.

Miloš Degenek je kiksnuo, Čolić je pored njega pokupio loptu, poslao je povratnu za Jovanovića na sedam, osam metara i ovaj je pod prečku šutirao za konačan rezultat.

Crveno-beli sada imaju 16 bodova, koliko ima i TSC koji se trenutno nalazi na prvom mestu.

Ovo može da promeni ekipa Partizana, koja igra protiv Radničkog iz Niša u sedmom kolu u nedelju uveče i može pobedom da dospe na čelo tabele sa 18 bodova.

Drugo poluvreme u toku Čukarički – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

(Jovanović 88 – Pavkov 40, Katai 57)

Stadion: Stadion na Brdu, Beograd, Sudije: Miloš Milanović, Jovan Grujić, Oliver Petrović, Jovan Šegrt.

Čukarički: Mićović, Šapić, Tanasijević (od 67. Drezgić), Radojičić (od 67. Rogan), Lukić (od 67. Ergelaš), Roganović, Docić, Kajević (od 75. Čolić), Janković, Čolović (od 46. Savić), Jovanović. Trener: Saša Ilić.

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Dragović, Degenek, Eraković, Sanogo, Kanga, Ivanić (od 74. Krstičić), Ben, Katai, Pavkov. Trener: Dejan Stanković.

Drugo poluvreme:

90+3 KRAJ! Zvezda je uspela da sačuva pobedu

Nije bilo mnogo drame u završnici susreta, mada je Čukarički neočekivano uneo dozu drame u poslednjih pet minuta.

88′ GOOOL! Čukarički postiže pogodak za 2:1

Čolić je kaznio kiks Miloša Degeneka, pokupio je loptu pored njega na desnoj strani, poslao je povratnu za Jovanovića, a ovaj je zakucao pod prečku Zvezde sa otprilike sedam, osam metara.

81′ Izmena u Zvezdi i mirniji tempo

Ušao je mladi Petar Stanić, u međuvremenu je Kanga izblokiran kod druge stative Čukaričkog.

74′ Zvezdi poništen gol

Katai je odlično video Bena između dvojice igrača Čukaričkog, ali je igrač sa Komorskih Ostrva bio u ofsajdu. Sudije su pustile da završi akciju u skladu sa modernim pravilima, ali kad je akcija završena golom, on je poništen.

70′ Kanga tik pored stative!

Dobio je loptu u sredini, odatle je bez mnogo oklevanja šutirao po zemlji i teško je da bi nešto mogao da uradi Mićović jer je lopta prozujala pored njegove leve stative.

Foto: Starsport

68′ Više izmena u timu Čukaričkog

Čak tri igrača promenio je Ilić i ubacio u igru Ergelaša, Rogana i Drezgića, umesto Lukića, Radojičića i Tanasijevića.

61′ Mićović je skinuo zicer Ivaniću

Zvezda traži i treći gol, a leva strana je prohodna jer tu desni bekovi Čukaričkog ne rade dobro svoj posao. Ivanić je tuda prošao posle dodavanja Pavkova, šutirao je po zemlji, ali je Mićović odbranip.

57′ GOOOL! Katai povećava prednost na 2:0

Katai je primio loptu na levoj strani, tamo su bili Šapić i Tanasijević, nisu ga zatvorili pa je šutira jednom, a onda mu se odbila lopta, plasirao je još jednom i pogodio.

Foto: Starsport

54′ Evo pretnje za Borjana!

Đorđe Jovanović se namestio i šutirao sa 15 metara iz kolena, ali pravo u golmana Zvezde. Mogao je i bolje da nacilja i snažnije da šutira.

49′ Kanga solidno šutirao

Nije se proslavila odbrana Čukaričkog pre udarca koji je sa 16 metara uputio Gelor Kanga. On je ciljao nisko, ali je Mićović bio spreman i na mestu i odbranio je.

46′ Počeo je drugi deo igre na stadionu Čukaričkog

Zvezda brani gol prednosti iz prvog dela

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45′ Ostaju gosti u prednosti

Zvezda je probala da izađe ofanzivnije napred u poslednjih pet minuta, čak je i Dragović bio na polovini rivala, ali nije bilo više golova u prvih 45 minuta.

40′ GOOOL! Zvezda vodi 1:0

Pavkov je strelac. Kanga je prošao po desnoj strani, centrirao je savršeno do peterca gde je visoko skočio Pavkov i glavom je zatresao mrežu. Treba spomenuti da je i Mićoviću lopta prošla kroz ruke, mogao je i bolje da reaguje golman Čukaričkog.

36′ Moglo je da bude svašta…

Čukarički je napao, Kajević je bio tamo u kaznenom prostoru Zvezde i da nije promašio loptu moglo je da bude veoma nezgodno po Milana Borjana.

Aleksandar Katai (levo) šutira, Foto: Starsport

33′ Dobra šansa za Zvezdu

Degenek je skočio u kaznenom prostoru, tamo su bili i Pavkov i Dragović i čini se da je situacija mogla biti i opasnija da je lopta produžila do Dragovića. Ovako se odbila od Degeneka i otišla neprecizno, iako je bio u solidnoj poziciji.

28′ Oslobodio se malo domaćin na Banovom brdu

Napali su konačno igrači Čukaričkog, iznudili i korner sa desne strane, Docić je centrirao, ali se Zvezda bez neke veće muke odbranila.

20′ Čukarički se čudesno spasao!

Pavkov je uspeo da uputi udarac pored svog čuvara na levoj strani, lobovao je Mićovića i lopta je bila na liniji gola, kada je Šapić uspeo da se nekako izvuče i izbaci u korner.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

16′ Katai je probao da prevari Mićovića

Gađao je iznenada sa desne strane iskosa i umalo uhvatio golmana Čukaričkog na krivoj nozi. Nije bio dovoljno precizan, pa Mićović nije ni morao da reaguje.

14′ Opasna šansa za Degeneka!

Primio je loptu na grudi, pa ju je iz poluvoleja sa dvadesetak metara uputio ka golu, a  Novak Mićović je fantastično odbranio paradom. Bio bi to vrlo atraktivan gol.

12′ Šut igrača Čukaričkog iz voleja, Borjan sačuvao mrežu

Kajević je dobio loptu koja mu se odbila na desetak metara od gola Zvezde. Uhvatio ju je volejem i uputio prvi udarac ka golu na utakmici, ali je Borjan uspeo da odbrani.

10′ Slab tempo, jedan oštar duel

Janković je završio na zemlji posle duela s Erakovićem, ukazivana mu je pomoć, ali mimo toga za sada nije bilo nikakvih pravih šansi.

4′ Žustar start Tanasijevića

Aleksandar Katai je išao kroz sredinu i dobio je udarac u predelu glave, a sudija je upozorio igrača Čukaričkog. Usledila su dva centaršuta, oba puta se Čukarički dobro branio.

1′ Počela je utakmica na Banovom brdu

Čukarički je u belim dresovima i prvi su probali da napadnu već posle šezdesetak sekundi, preko Kajevića.

BONUS VIDEO: Top 5 transfera u istoriji fudbala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar