Pobeda za +13 u odnosu na večitog rivala: Marko Gobeljić proslavlja gol sa Milanom Pavkovim i Veljkom Nikolićem, Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crvena zvezda je pred više od 25.000 navijača savladala Vojvodinu rezultatom 2:0.

Šampion Srbije trijumfovao je u prvoj utakmici Dejana Stankovića pred domaćom publikom, a 20. prvenstveno slavlje crveno-belih pogocima su potpisali El Fardu Ben i Marko Gobeljić.

U vatrenoj atmosferi kojom su zvezdaši ukrasili povratak proslavljenog asa u klub u kojem je počeo blistavi fudbalski put, Zvezda je od starta nagovestila da će biti ekipa od koje će zavisiti sve na terenu.

Bili su Stankovićevi izabranici dominantni, pleli su mrežu pred golom Rockova, a inicijativa je rezultirala golom u 18. minutu. El Fardu Ben je odlično ispratio akciju domaćih po levom boku i spretno reagovao nakon što je Saničanin loše izbio loptu koju je pred gol Vojvodine poslao Gavrić.

PROČITAJTE JOŠ

Samo četiri minuta kasnije crveno-beli su mogli da udvostruče prednost preko Pavkova. Nikolić je uposlio centarfora Zvezde koji je izbegao ofsajd zamku i izbio sam pred Rockova, ipak, golman gostiju bio je koncentrisaniji od rivala pa je uspeo da bez mnogo teškoća osujeti stopostotnu šansu.

Niz pretnji domaćina nastavio je Nikolić u 33. minutu, pogodivši stativu, a pred odlazak na odmor viđena je i prva prilika za goste. Đuričin je poslao loptu pred gol rivala, ali Mrkaić nije uspeo da je preusmeri u mrežu rivala.

Kao i na prolećnoj premijeri protiv Čukaričkog, crveno-beli su u nastavku prikazali nešto bleđe izdanje. Posao lideru Superlige olakšao je u 61. mintu Gemović prekršajem nad Nikolićem zbog kojeg je kažnjen drugim žutim kartonom pa je tim Nenada Lalatovića poslednjih pola sata na stadionu „Rajko Mitić“ igrao sa fudbalerom manje.

Pet minuta kasnije Crvena zvezda je udvostručila prednost spektakularnim udarcem Gobeljića sa oko 30 metara. Crveno-beli univerzalac je majstorijom nagovestio pobedu, ali i doneo lagodnost šampionu Srbije koja je očigledno uticala na domaću ekipu koja je rutinski i bez previše lepote privela posao kraju.

Crvena zvezda je pobedom stigla na 61 bod i tako iskoristila remi Partizana da uveća bodovnu razliku na 13 poena. Vojvodini je poraz u Ljutice Bogdana bio peti u Superligi ove sezone pa su se Novosađani zadržali na 45 poena.
Superligaše već u sredu očekuju novi izazovi za kad su zakazani dueli 23. kola u okviru kojeg Crvena zvezda gostuje Inđiji, a Vojvodina dočekuje Radnik.


Crvena zvezda – Vojvodina 2:0 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 25.816. Sudija: Petar Piper.

Strelci: Ben u 18. i Gobeljić u 66. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, DEgenek, Milunović (od 77. Babić), Rodić, Petrović (od 67. Vulić), Jovančić, Ben, Nikolić, Gavrić (od 67. Vukanović), Pavkov.

VOJVODINA: Rockov, Stojković, Đurić, Saničanin, Devetak (od 49. Andrić), Topić, Drinčić, Đuričin, Bojić (od 64. Đurišić), Gemović, Mrakić (od 74. Zukić).


Superliga, 22. kolo:

TSC – Partizan 1:1 (0:0)

(Silađi 69 – Natho 90+1)

Proleter – Inđija 1:0 (0:0)

(Radinović 55)

Rad – Napredak 2:0 (2:0)

(Kaluđerović 15, 38)

Radnički – Čukarički 2:0 (0:0)

(Čumić 63, 86)

Radnik – Mačva 2:2 (0:0)

(Makarić 59, Danoski 69 – Adamović 80, Marković 87)

Crvena zvezda – Vojvodina 2:0 (1:0)

(Ben 18, Gobeljić 66)

Petak:

Voždovac – Spartak 2:3 (2:0)

(Nikoluć 28p, 33p – Jocić 73, Nikolić 76, Tufegdžić 78)

Javor – Mladost 1:2 (0:1)

(Pavišić 59 – Radivojević 30, Bojović 88)