Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Pomno će navijači Crvene zvezde pratiti englesku, nemačku i češku ligu.

Crvena zvezda je prvi tim u Evropi koji je obezbedio Ligu šampiona ove sezone, a sada se navijači nadaju da bi crveno-beli mogli da se ušunjaju u treći šešir.

PROČITAJTE JOŠ

To bi značilo jednog lakšeg rivala u grupnoj fazi, ali automatski i milion više za sam plasman u Ligu šampiona. Uz to bi Zvezda mogla da se nada da će sa dve pobede protiv tog slabijeg rivala prihodovati oko 5,4 miliona evra. Ipak, da bi se to desilo neophodno je da situacija u Engleskoj, Nemačkoj i Češkoj bude takva da odgovara timu iz Beograda.

Loša vest je što je Lajpcig uspeo da se vrati u Top 4 u Bundesligi (ima bolji UEFA koeficijent od Zvezde), a Union i Frajburg su ispali sa tih pozicija. „Bikovi“ su pobedili Frajburg na gostovanju i u dobroj su situaciji da završe u prvih četiri.

Uz to će Union Berlin i Frajburg igrati jedni protiv drugih do kraja sezone. Lajpcigu ne odgovara samo što igra protiv Bajerna u 33. kolu koji se bori za titulu sa Dortmundom.

Loša vest je stigla i iz Premijer lige jer je Arsenal sa 2:0 savladao Njukasl. „Svrake“ imaju gori koeficijent od Zvezde, pa crveno-belima odgovara da upravo on izbori Ligu šampiona.

Liverpul se približio Mančester junajted i Njukaslu i biće to neizvesna borba do poslednjeg kola.

Sparta je i dalje na prvom mestu u Češkoj i to odgovara Zvezdi koja želi da upravo ona bude šampion ispred Slavije. Sledećeg vikenda je na programu baš njihov derbi koji može da odluči pitanje šampiona.

BONUS VIDEO Fantastičan gol Pitera Olajinke, Zvezdinog velikog pojačanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar