Radživ van la Para; Foto: STARSPORT)

Novi problemi na Marakani, ali izbegnuta suspenzija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zapretila je Crvenoj zvezdi zabranom registracije novih igrača u prelaznom roku zbog nesprovođenja odluke Sportskog suda u Lozani (CAS), u sporu sa bivšim prvotimcem Holanđaninom Radživom van la Parom, saznao je ranije „Sport klub“.

PROČITAJTE JOŠ:

Odluka FIFA trebalo je da bude dostavljena Fudbalskom savezu Srbije, koji ima ingerencije isključivo u domenu izvršenja i sprovođenja zabrane registracije novih igrača u prelaznom roku. Meru suspenzije trebalo je da izrekne Disciplinska komisija FSS.

Međutim, prema navodima ljudi iz Zvezde, dugovanja prema Van la Pari isplaćena su početkom nedelje i suspenzije FIFA neće biti.

Holandski fudbaler je tužio Crvenu zvezdu Sportskom sudu u Lozani zbog nepoštovanja odredbi ugovora i kašnjenja isplata.

CAS je početkom juna naložio Crvenoj zvezdi da isplati novac holandskom fudbaleru, a crveno-beli su imali 45 dana da postupe po konačnoj presudi.

Van la Para (31) je u sezoni 2019/2020. odigrao 11 utakmica za Crvenu zvezdu i postigao je jedan gol, te nije opravdao očekivanja. Holandski fudbaler od februara ove godine nema klub.

BONUS VIDEO Pešić se vratio u Zvezdu: Mnogo sam se promenio, zbog sina sam uzeo 72

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram