AP Photo/Luca Bruno

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo su doživeli debakl na gostovanju u Ligi šampiona, pošto su poraženi od Intera sa 4:0 u Milanu.

Od 2018. godine do sada, aktuelni šampion Srbije odigrao je 10 gostujućih utakmica u elitnom evropskom takmičenju i svaka se završila pobedom domaćina.

Iako je Zvezda igrala sa moćnim ekipama, baš kao što je i Inter, jasno je da se crveno-beli ne snalaze dobro na gostovanjima protiv najjačih. To pokazuje i podatak da je u samo jednom meču Zvezda poražena sa golom razlike, u svim ostalim duelima je gubila najmanje sa dva gola razlike.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve je počelo duelom protiv Pari Sen Žermena 2018. godine, kada je Zvezda poražena sa 6:1. U istoj sezoni crveno-beli su izgubili od Liverpula sa 4:0 i Napolija rezultatom 3:1.

Naredne godine Bajern je bio bolji rezultatom 3:0, Totenhem ubedljiv sa 5:0, dok je u Atini Olimpijakos u meču za prolaz u Ligu Evrope pobedio crveno-bele sa 1:0.

Kada se Zvezda prošle sezone posle tri godine vratila u Ligu šampiona, na strani je izgubila od Mančester sitija 3:1, istim rezultatom od Lajpciga i na kraju od Jang Bojsa sa 2:0 u presudnom meču.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukupna gol-razlika na ovih 10 mečeva je 4:34, što znači da Zvezda pod hitno mora da se stabilizuje u Evropi kada ne igra na Marakani, gde joj takođe nije krenulo dobro ove sezone.

Sada slede gostovanja Monaku, Milanu i Jang Bojsu do kraja ligaškog dela takmičenja, pa ćemo brzo videti da li će crveno-beli popraviti skor ili će produbiti krizu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare