Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kluž sa 4:0 (2:0) prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, a sva dešavanja sa ovog susreta mogli ste da pratite uz Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Milan Pavkov je pomalo neočekivano dobio prednost u odnosu na Loisa Dionija i Dejan Stanković je napravio potez kvalifikacija.

Džoker srpskog trenera je već u petom minutu pogodio za 1:0 i tako pokazao da Stanković nije pogrešio. Istrčao je Ben 1 na 1 sa golmanom Arlauskisom, promašio je, ali je Pavkov nadvisio dva defanzivca za prvi gol na susretu.

Drugi je stigao pred kraj prvog dela igre kada je Pavkov jednim magičnim dodirom spustio loptu do Kataija, a krilni napadač Zvezde je sjajno pogodio uz samu stativu.

Mirko Ivanić je bio ključni čovek kod sledeća dva pogotka. Najpre je uspeo da preseče jedno dodavanje na sredini terena, doda do Bena koji je pogodio za 3:0, a onda nakon kornera uspeo da pogodi glavom sa druge stative.

Senku na meč mogao je da baci Gelor Kanga još jednom glupošću u crveno-belom dresu. U 73. minutu susreta je odbio da izađe, ali je Milan Borjan dotrčao do njega i sprečio ga da dobije još jedan crveni karton koji je mogao mnogo da košta Zvezdu.

Zvezda igra revanš za devet dana u Rumuniji.

Crvena zvezda – Kluž 4:0 (Pavkov 5, Katai 38, Ben 68, Ivanić 77)

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 22.482. Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska)

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek (od 45+3. Pankov), Rodić, Kanga (od 73. Krstičić), Sanogo, Ivanić (od 80. Srnić), Ben, Katai, Pavkov (od 80. Krstović).

Kluž: Arlauskis, Kamara, Kestor, Sibotariu, Manea, Rodrigez, Sigurjonson, Petrilja, Omrani (od 62. Alibek), Deak, Debeljuh (od 62. Debeljuh).

Drugo poluvreme: Crvena zvezda – Kluž 4:0 (Pavkov 5, Katai 38, Ben 68, Ivanić 77)

86′ Prečka Kluža

Rumunski tim nije odustao, pa je Alibek pogodio prečku. Ipak, lopta se od prečke odbila u teren, a onda su uspeli da intervenišu i defanzivci Zvezde.

74′ Gol, gol, gol

Mirko Ivanić pogađa za 4:0 nakon uigrane akcije iz kornera. Ovaj prekid izveo je majstorski Ben. Zvezda je došla do 4:0.

72′ Haos Kange

Gelor Kanga je dobio žuti karton malo ranije bez potrebe, a onda napravio haos prilikom izmene. Nije želeo da napusti teren, pa je do njega morao da dotrči Borjan kako bi ga naterao da napusti igru. Umesto njega je ušao Nenad Krstičić. Mogla je ovo da bude nova glupost Kange, navijačima je odmah pred očima proletela scena kada je dobio crveni karton na poluvremenu meča sa Ludogorecom jer je odgurnio Vandersona.

68′ Gol, gol, gol!

Ben je postigao gol za 3:0 nakon bravure Ivanića. Ofanzivni vezista Zvezde je presekao dodavanje Kluža, a onda povukao kontru 20 metara i dodao do Bena. Napadač Zvezde se sjajno snašao i nakon jednog dodira maestralno pogodio za 3:0

60′ Zvezda blista, promašaj Pavkova

Zvezda nastavlja da dominira, a Pavkov je pokušao da iskoristi jedno dodavanje iz prve. Ipak, njegov udarac slabijom levom nogom završio je daleko od gola Kluža, a napadač se u neverici uhvatio za glavu. Nije prošlo dugo, a šansu je promašio i Katai.

FK Crvena zvezda, FK Klužm Kanga
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

57′ Ekspresna akcija Zvezde

Crveno-beli su u samo nekoliko dodavanja stigli do kaznenog prostora Kluža. Rodić je oštro centrirao po zemlji, a štoper rumunskog tima je poslednjim atomom snage uspeo da izbaci loptu u korner.

52′ Kakva prilika za Pavkova

Pokušao je napadač Zvezde da postigne treći pogodak crveno-belih, ali je nakon centaršuta Kataija slabo zahvatio loptu, pa je golman Arlauskis uspeo da uhvati živu loptu.

FK Crvena zvezda, FK Kluž, Dejan Stanković
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

51′ Kluž ozbiljno zapretio

Sestor je pokušao nakon centaršuta iz prekida, ali je njegov udarac završio preko prečke.

48′ Slobodan udarac za Kluž

Kanga je napravio faul nad Omranijem na 20 metara od gola Borjana. Borjan je postavio živi zid, a Gobeljić je legao na zemlju kako bi sprečio eventualno iznenađenje. Deak je iz slobodnog udarca šutirao preko prečke.

Prvo poluvreme: Crvena zvezda – Kluž 2:0 (Pavkov 5, Katai 38)

45′ Veliki udarac za Zvezdu

Miloš Degenek se našao na travi, a na kraju mu je lekarska ekipa pomogla da izađe sa terena. Radovan Pankov je odmah podignut na zagrevanje.

43′ Pao je ritam igre

Imala je Zvezda još dve polušanse do ovog trenutka, ali je Ivanić u najboljoj prilici uhvaćen u ofsajdu. Zvezda je nastavila da napada.

38′ Gol, gol, gol

Aleksandar Katai pogađa na asistenciju Pavkova. Kakva je ovo bila akcija Zvezde! Pavkov je sjajno spustio loptu jednim dodirom grudima, a Katai je poslao golmana Arlauskisa na jednu stranu, dok je lopta završila uz drugu, suprotnu stativu.

FK Crvena zvezda, FK Kluž, Aleksandar Katai
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

37′  Sve veća tenzija

Na terenu je u tim trenucima bila velika nervoza, pa je bugarski sudija imao pune ruke posla.

33′ Žuti karton za Rodića

Napravio je faul nad Omranijem, koji se našao na travi. Morao je da reaguje i medicinski tim, koji je gotovo dva minuta ukazivao pomoć Francuzu.

28′ Malo je falilo Zvezdi

Ben pokazuje da je odlično raspoložen, pa je nekoliko puta sjajno protrčao. Jednom je uhvaćen i u ofsajd zamci.

FK Crvena zvezda, FK Kluž
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

25′ Haos u petercu Borjana

Ubacio je jedan igrač Kluža prilično nespretno loptu, pa je ona išla izuzetno visoko, te je gotovo pod pravim uglom pala na zemlju. Borjan se borio da stigne do lopte, a tom prilikom je jedan igrač gostiju napravio faul.

21′ Gobeljić izbegao žuti karton

Desni bek zvezde napravio je faul nad Pedrilom. Bugarski sudija je razmišljao nekoliko trenutaka, a onda samo usmeno upozorio srpskog igrača.

FK Crvena zvezda, FK Kluž
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

20′ Pokušaj Ivanića

Pokušao je Zvezdin vezista sa daljine, ali nije uspeo da duplira prednost.

14′ Rumuni se žale sudiji

Sudija Kabakov je morao da reaguje u nekoliko navrata, ali uglavnom je uspevao lako da primiri igrače. Ipak, Rumuni ne prestaju da se žale na odluke.

8′ Crveno-beli dominiraju

Nije se Zvezda povukla ni u jednom trenutku od kada je postigla gol, već nastavila da vreba šanse.

FK Crvena zvezda, FK Kluž
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

5′ Gol Zvezde

Ben je promašio situaciju 1 na 1, ali je Pavkov uspeo da pogodi iz druge šanse glavom.

1′ Rumuni odmah napali

Pokušao je Kluž da iznenadi Zvezdu, ali nije uspeo da postigne pogodak.

20.57 Zvezda u novim dresovima

Crveno-beli su protiv Kluža izašli na teren u novim dresovima, koji su zapravo replika onog koji je u igračkim danima nosio Dejan Stanković.

20.55 Poruka navijača Zvezde

Neposredno pred početak susreta sa Klužom navijači su razvili veliki transparent na kom je pisalo.

„Ja nisam od onih što lažno te vole i kunu se u tebe, ja nisam od onih što problem kad dođe, leđa ti okrene, nisam od onih što dolaze samo kad treba da slavi se, jedina moja volim te“

Koreografija
Foto: Nova.rs

20.40 Slike sa stadiona „Rajko Mitić“

Dvadeset minuta pre početka susreta tribine beogradskog stadiona su bile dobro popunjene, kako u tim momentima trenutno „Marakana“ pogledajte na slikama.

Crvena zvezda
Foto: Nova.rs
Crvena zvezda
Foto: Nova.rs

20.15 Gužva ispred Marakane

Navijači dolaze u velikom broju na stadion „Rajko Mitić“ pred duel crveno-belih i Kluža. Na 45 minuta pre početka susreta se reka ljudi slivala ka ulazima, a kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama pred vama.

Crvena zvezda, Marakana gužva
Foto: Nova.rs
Crvena zvezda, Marakana gužva
Foto: Nova.rs
Crvena zvezda, Marakana gužva
Foto: Nova.rs

Bonus video: Stanković pred Kluž

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare