Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Promene na vidiku.

Fudbalski klub Crvena zvezda u prolećni deo sezone ulazi sa viškom od deset bodova u odnosu na Partizan, titula je na vidiku, plasman u grupnu fazu Lige šampiona praktično na dohvat ruke, a u narednim mesecima navijači tima sa Marakane bi mogli da budu svedoci velikih promena. Pogotovo po levom boku.

PROČITAJTE JOŠ...

Navikli su već svi koji vole crveno-bele da pokraj leve aut-linije šparta tandem Milan Rodić – Aleksandar Katai, ali bi nadolazeće „mlade nade“ mogle da u velikoj meri to promene.

Prethodnih meseci u prvi plan u Zvezdi je iskočio mladi Stefan Mitrović, rođeni Kanađanin koji je ne samo odabrao da igra za Srbiju, već je zaslužio mesto među 10 najtalentovanijih fudbalera koji nastupaju na poziciji levog krila, a u intervjuu za Nova.rs pre nekoliko nedelja ovaj sjajni igrač je otkrio da uči od svog idola, Kataija.

A upravo on bi mogao da bude razlog Kataijeve „migracije“ sa omiljene pozicije levog krila malo više ka sredini, na mesto drugog napadača, takozvane „lažne devetke“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Naime, Zvezda u Mitroviću vidi igrača koji bi mogao da donese možda i najveći finansijski dobitak u novijoj istoriji, a za to je neophodno da dobije šansu u kontinuitetu u prolećnom delu sezone, kako bi nesporni talenat potvrdio i pokazao da sa razlogom za njegovo ime vezuju brojne superlative.

Kako je malo verovatno da će Zvezda to uraditi svesno žrtvujući Kataijevu minutažu, izvesno je da će najbolji igrač tima sa Marakane ući u sredinu umesto igre samo po krilnim pozicijama, gde bi mogao da čini tandem sa Mirkom Ivanićem. Ovo se u dosadašnjem toku priprema pokazalo kao korektno rešenje, pogotovo jer značajno olakšava Kataijevo delovanje u defanzivi i omogućava mu da se fokusira na napad.

U isto vreme, za poziciju „zakucanog“ startera strahuje i Milan Rodić. Kada je stigao mladi Gruzin Irakli Azarov, činilo se da je tu samo kako bi odmenio Rodića kad je neophodno, a nisu pomogle ni neubedljive partije. No, da se nije slučajno našao u top 10 levih bekova pokazao je na pripremama u Beleku, gde je iz meča u meč bio među najboljim pojedincima ekipe Miloša Milojevića i preti da istisne Rodića iz startne postave, pogotovo jer bi on uz Mitrovića trebalo da predstavlja drugu „zlatnu koku“, s obzirom na to da je i Azarov uvršten u 10 najboljih levih bekova na svetu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ovo bi moglo da bude tek početak ozbiljne rekonstrukcije tima sa Marakane, pošto talenat sve više potvrđuje i mladi ruski fudbaler Jegor Prucev, momak koji pokriva poziciju ofanzivnog veznog i takođe spada među supertalente kluba iz „Ljutice Bogdana“, pa ne bi bilo iznenađenje ni da Katai, pored levog boka, izgubi i „zakucano“ mesto u Top 10.

Takođe, i desni bok će pretrpeti velike promene, pošto će umesto Marka Gobeljića po desnoj strani „špartati“ Aleks Vigo, Argentianc koji je stigao iz River Plejta, kao i Lazar Nikolić, pojačanej iz Javora iz Ivanjice.

BONUS VIDEO Nenad Lalatović o sukobu sa Kataijem koji se uspavao na pripremama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar