Foto: Starsport

Ostavio je 2013. komentar na Jutjubu kako mu je san da zaigra za crveno-bele i devet godina sanja na javi

Stefan Mitrović je u godini za nama odigrao više od 20 utakmica za Crvenu zvezdu, upisao se u strelce na evropskoj sceni, debitovao za reprezentaciju Srbiju i teško da je 2022. mogla da mu bude bolja.

Supertalentovani krilni napadač je još 2013. želeo da obuče crveno-beli dres i sada sanja na javi.

„Siguran sam da kad nešto mnogo želiš da ti se i ostvari, a moja najveća želja je bila da zaigram za Crvenu zvezdu. Te 2013. se možda jeste pojavio komentar, ali moj san datira od rođenja i sada sam presrećan što živim najlepši san“, kaže Mitrović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Više od 20 utakmica za Crvenu zvezdu, debi za Srbiju, je l’ 2022. mogla da bude bolja?

„Кada igram, uvek sam fokusiran i ne razmišljam o brojkama i tim stvarima, ali kada god mi neko skrene pažnju, zvuči mi nerealno da sam za tako kratko vreme postigao nešto što svako dete koje trenira fudbal sanja… Daću sve od sebe i želim da pružim Zvezdi i navijačima najboljeg sebe, fokusiran sam na odbranu duple krune u ovim trenucima“.

Šta vam je najlepši utisak iz 2022?

„Svakako su to evropske utakmice, pogoci protiv Pjunika i Ferencvaroša, ali pre svega i potpis za moj voljeni klub. Naravno, i debi za reprezentaciju“.

Koliko vam je teško palo što niste bili na Svetskom prvenstvu u Kataru? Do poslednjeg trenutka je postojala mogućnost…

„Potajno sam se nadao, ali treba biti realan i reći da je konkurencija bila velika. Nastaviću da se borim za dres reprezentacije, do tad nastupam za mladu selekciju“.

Ostvarilo vam se da zaigrate i zajedno sa Aleksandrom Katatijem, sa kojim ste se i slikali svojevremeno?

„Кatai je neverovatan fudbaler i mnogo mi znači što sam došao u Crvenu zvezdu dok je on tu. Od kada pratim fudbal omiljeni mi je igrač, ne prestaje da me oduševljava svojim potezima i uvek je tu za mene. Daje mi savete, to mi znači više od svega, jer svi smo mi sanjali da zaigramo sa svojim idolom, a meni se to ostvarilo i presrećan sam“.

Posle samo nekoliko meseci u Zvezdi počela su interesovanja velikana?

„Ne može ništa da me poremeti, ja sam Zvezdin fudbaler, a to mi je bio najveći san kada sam počinjao da igram fudbal. Trudim se što više da uživam, pružim Zvezdi najboljeg sebe i ostavim trag u voljenom klubu“.

Šta je najbitnije da neko sa samo 20 godina, plaćen pola miliona evra, igra u Evropi sa Zvezdom i bude na korak do Mundijala – ostane na zemlji?

„Najbitnije je biti skroman, ne leteti previsoko i ne zaboravljati trenutke u životu kada ste dolazili do svojih snova. Svako od nas mladih imao je trnovit put i uvek se moramo sećati kako nam je bilo pre nego što smo ostvarili nešto veliko“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Šta vam je pored brzine glavni kvalitet i na kom polju možete najviše da napredujete?

„Smatram da sam dobar dribler, da sam siguran u završnici, ali mlad sam i svestsan toga da bukvalno u svim segmentima mogu da napredujem“.

Kad dođe vreme za odlazak, gde biste voleli da nastavite karijeru?

„Zaista ne razmišljam o tome, lige petica su veliki izazov i tu bi voleli da igraju gotovo svi igrači, ali ima vremena. Usresređen sam na odbranu duple krune i Ligu šampiona“.

Božić je jedan od dva najveća praznika i jedan od retkih dana kada mi možemo da provedemo vreme sa porodicom, uživao sam i punio baterije da budem još bolji na terenu

Stefan Mitrović o prazničnim danima

Želje za 2023. godinu?

„Svakako da je Liga šampiona bila želja i ove godine, nažalost desio se taj nesrećni Makabi, ali sada imamo 10 bodova više u odnosu na prvog pratioca na tabeli Superlige i daćemo sve od sebe da zadržimo tu prednost i prvi put u istoriji srpskog fudbala, kao prvaci odemo direktno u Ligu šampiona. Svakako da je to jedan od najvećih snova i živim za to“, završio je Stefan Mitrović za Nova.rs.

BONUS VIDEO Navijači Olimpijakosa i Zvezde posle pobede Zvezde u Atini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar