Miloš Degenek; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde nemaju luksuz da u Evropi igrač poput Miloša Degeneka šeta između tribina i protokola, a da se ceo pritisak zbog nerazjašnjene situacije i njegovog statusa svali na leđa Radovana Pankova.

Pred početak sezone, sve je u Crvenoj zvezdi delovalo idealno kada je u pitanju štoperska linija po dolasku Aleksandra Dragovića. Odlazak Nemanje Milunovića jeste nadomestio austrijski reprezentativac, ali je uparivanje prošlo neslavno za momka koji je Bundesligu zamenio srpskim fudbalom.

Ostvario je san dolaskom na Marakanu, ali se podbacilo u stvaranju harmonije i sklada u najosetljivoj liniji ekipe. Zvezda nema luksuz da u Evropi igrač poput Miloša Degeneka šeta između tribina i protokola, a da se ceo pritisak zbog nerazjašnjene situacije i njegovog statusa svali na leđa Radovana Pankova.

PROČITAJTE JOŠ...

Do toga je došlo i status reprezentativca Australije dodatno je svaki potez Pankova stavio na radar navijača – posledica su autogol u Subotici i kritični momenti u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Šerifa.

„Uglavnom sam shvatio, i dok sam igrao i sad kad sam trener, onaj koji ne igra je najbolji na terenu. I to je tako. Ako nije Degenek, onda je Pavkov, ako nije Pavkov, onda je Kanga. To je kao jedan hrčak u kavezu što trči u krug i tako uvek može da se napravi neka situacija, neprijatno pitanje. Ovo nije neprijatno pitanje. Jednostavno, uvek sam kroz karijeru učio da onaj koji ne igra je najbolji na terenu. Verujem u ove momke, idemo dalje, ne vidim nikakvu dramu, sigurno da bi bilo lakše da smo dobili. Ovo je prvo poluvreme, 0:0, nema gola u gostima, ne vidim dramu, može svako da je napravi, ja je nemam, bar u ovih sedam dana dok se sve ne završi“, rekao je trener Dejan Stanković na pitanje o statusu Degeneka posle Šerifa.

Dramu su već napravili navijači i zbog toga je Pankov uvredama odgovorio na kritike jednog navijača na društvenim mrežama, koji je njega i Marka Gobeljića etiketirao kao najslabije karike. Sa druge strane, Miloš Degenek se suočio sa optužbama da je „bušio“ transfer Aleksandra Dragovića, na šta je odgovorio rečima da je „to sramno i da ta informacija 1.000 odsto nije tačna“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Igre Babića i Pankova nisu obrabrujuće za crveno-bele pred revanš, Degenek u Subotici nije bio ni u protokolu za meč, protiv Šerifa je bio na klupi i još ranije je Stanković govorio o njegovom statusu kao da se ništa nije desilo.

„Dosta se priča o Degeneku koji je fenomenalan momak i profesionalac i na njega nemam nikakvu zamerku. Prošle su dve utakmice i to ako sad nije u prvom planu, ne znači da neće biti. Stavljam tačku na „rekla kazala“ priče. Nemam lični problem ni sa jednim igračem, jedino možemo da imamo sportski. Degenek pošteno radi svoj posao, ali ja pravim ekipu i stojim iza toga. Niko mi ne sastavlja tim, niti mi govori koga da stavim i šta da radim. Ako se to ikada bude desilo, neću biti trener Crvene zvezde više“, naglasio je Stanković.

Ipak, partija protiv Šerifa potvrđuje da Pankov protiv sebe nema samo igrače Šerifa, već i „mač“ publike koja je na Marakani već pokazala da svaku grešku meri dvostruko. Na upravi je da taj problem reši, jer do sada nije i mora – kola mogu da se slome samo na Pankovu, a niko neće ubediti navijače Zvezde da čovek koji je doneo Ligu šampiona protiv Salcburga i Jang Bojsa mora da se bori za mesto u protokolu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare