Foto:Pedja MilosavljevicSTARSPOR

Nastavljena je Superliga Srbije posle zimske pauze utakmicama 22. kola, koje su obeležile pobede Zvezde i Partizana i problemi sa VAR tehnologijom.

Najviše kontroverzi je izazvalo to što VAR nije bio u funkciji 28 minuta na meču između Crvene zvezde i Čukaričkog u periodu kada je zvanični šampion poveo sa 1:0.

Upravo tom golu koji je postigao Milan Pavkov je prethodila sporna situacija, jer se postavlja pitanje da li je napadač Crvene zvezde napravio faul pre nego što je zatresao mrežu.

PROČITAJTE JOŠ

„Istina je, VAR nije radio 28 minuta, čekamo još izveštaj našeg provajdera“, rekao je Dejan Filipović, predsednik sudijske komisije u jutarnjem programu TV Prva.

On je istakao da se ovo retko dešavalo do sada.

„Na samo pet utakmica do sada nije radio, sve je bila tehnička greška. Prvi put se na meču Crvene zvezde i Čukaričkog desila takva greška u audio komunikaciji, ali nadamo se da će biti minimizovano u ostatku sezone“ izjavio je prvi čovek Sudijske komisije FSS.

On je istakao da je takvih slučajeva bilo i u Nemačkoj.

„Radio je sve do pre pet minuta pred meča, odnosno radilo je sa prekidima. Obaveste se kapiteni da se igra bez VAR tehnologije… U Nemačkoj ligi je bio propust na meču Frajburg – Majnc i trener ekipe koja je primila gol, rekao je da se dešava – to je fudbal. Nadamo se da ćemo doći na taj nivo sportske kulture“ zaključio je Filipović, verovatno aludirajući na izjave Saše Ilića posle utakmice koji je bio nezadovoljan suđenjem.

Crvena zvezda je slavila protiv Čukaričkog sa 3:0, a golove su postigli Milan Pavkov, Ohi Omoižuanfo i Aleksandar Dragović.

BONUS VIDEO Motika predstavljen: Piksija obožavam, odbio sam velike ponude zbog Zvezde


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare