Dejan Stanković i igrači se raduju pobedi nad Bragom, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Bragu rezultatom 2:1 u meču 1. kola Lige Evrope.

Zvezda je do prednosti mogla da dođe već nakon 30 sekundi, kada je Marko Gobeljić presekao pas, sjurio se ka kaznenom prostoru, golman Mateus je otišao u prazno, ali nije stigla lopta do nekog od igrača u crveno-belom.

PROČITAJTE JOŠ

Nastavili su da napadaju crveno-beli, ali nisu uspevali da stvore ozbiljniju šansu, dok je Braga mahom šutirala van kaznenog prostora.

Prvo poluvreme okončano je bez golova, a u drugom delu crveno-beli su krenuli nešto slabije. Braga je kontrolisala dešavanja sve do 75. minuta, kada je Dioni od Kange dobio loptu u prostor, izašao sam ispred golmana, ali nije uspeo da pogodi mrežu. Mateus je loptu prosledio u korner, a posle kornera Kange Rodić je glavom pogodio gol rivala.

Samo 93 sekunde kasnije, nakon greške Sanoga, Galeno je odličnim udarcem matirao Milana Borjana i poravnao rezultat.

Ipak, upornost se isplatila, Ivanić je uspeo da ukrade jednu loptu, iznudi penal, a Katai sjajnim udarcem doneo pobedu crveno-belima.

Crvena zvezda – Braga 2:1

(Rodić 75, Katai 85 penal – Galeno 76)

Stadion: Rajko Mitić (Beograd); Sudija: Džon Biton (Škotska); Gledalaca: 24.671

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo (od 87. Pankov), Kanga, Ivanić, Katai (od 86. Srnić), Ben (od 38. Dioni), Živković (od 65. Krstičić)

Braga: Mateus, Diogo Leite, Fabijano (od 86. Jan Kouto), Oliveira, Tormena, Galeno, Al Musrati, Lukas Mineiro (od 78. Andre Horta), Rikardo Horta (od 89. Nuno Sekeira), Abel Ruiz (od 70. Mario Gonzales), Pjazon (od 78. Martins)

Standings provided by SofaScore LiveScore

90′ Kraj!

Velika pobeda Crvene zvezde, srušen najveći rival za prvo mesto u grupi!
87′ Katai dao gol, pa izašao iz igre

Kataija ze zamenio Srnić, izašao je i Degenek, u igri je Pankov.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

85′ Zvezda vodi 2:1, Katai sa penala doneo prednost crveno-belima

Ivanić je bio uporan, ubacio se ispred Tormene, naterao ga na faul u kaznenom prostoru, Sudija Biton je pokazao na belu tačku, a Katai sigurnim udarcem pogodio mrežu za 2:1.

76′ Prednost trajala samo 93 sekunde

Tako bar kaže zvanični sajt UEFA…

75′ Rodić doneo Zvezdi prednost, Galeno odmah poravnao

Promašio je Dioni šansu utakmice, izašao je sam ispred Mateusa, ali je očajno okončao akciju. Usledio je korner Kange i savršen udarac Rodića glavom za 1:0. Samo što su krenuli sa centra igrači Brage su zahvaljujući sjajnom udarcu sa oko 20 metara Galena izjednačili. Prethodno je pogrešio Sanogo, čiji poprečni pas je presečen. Galeno je pogodio sam ćošak gola.

65′ Kraj za Živkovića

Krstičić je na terenu.

65′ Horta pogodio prečku

Šutirao je Mineiro, pogodio Hortu koji je protrčavao, ona se od ofanzivca gostiju odbila i završila na prečki. Imala je sreće Zvezda, Borjan je bio na drugoj stativi.

63′ Hvatali su se navijači Zvezde za glavu u 62. minutu…

Savršen dribling Mirka Ivanića, izbacio je jednog igrača gostiju iz igre, potom šutirao, ali je lopta pogodila defanzivca Brage i završila u korneru.

57′ Borjan srećom koncentrisan 

Nezgodna je bila lopta koju je ka golu Zvezde uputio Galeno, ali je Borjan bio fokusiran ispratio njen let, zaustavivši je pre nego što je završla iza njegovih leđa.

46′ Počelo drugo poluvreme

Nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

45′ Velika šansa za Bragu, Dragović sprečio gol

Horta je petom uposlio Pjazona, napadač Portugalaca bio u odličnoj situaciji da pogodi mrežu, ali je Dragović klizećim startom uspeo da krajnjim naporom pošalje loptu u korner.

43′ Novi šut sa distance igrača Brage

Horta je raspalio sa 20 metara, lopta završila malo preko gola,

41′ Katai oprobao šut

Pokušala je Zvezda nakon kornera, Kanga je pronašao Kataija na ivici šesnaesterca, ali je Zvezdino krilo šutiralo veoma loše, pravo u Mateusa.

38′ Kraj utakmice za Bena

Odlično je igrao, ali je morao da izađe iz igre u 38. minutu meča nakon što je, posle jednog povlačenja sa leđa, doživeo povredu prepone. Umesto njega na terenu je Dioni.

34′ Ben odličan 

Ben je od početka meča nerešiva enigma za goste iz Portugala, pri svakom kontaktu sa loptom uspeva da napravi višak, a igrači Brage ne uspevaju da ga zaustave drugačije sem faulom.

28′ Odličan šut Kange

Podsećala je malo situacija na onu sa utakmice protiv Krasnodara, namestio se, šutnuo, bio je snažan udarac, ali je otišla pored gola.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starspor

22′ Po šansa na obe strane, Zvezda imala sreće

Crveno-beli kontrolišu dešavanja, ali su mogli praktično sami sebi da daju gol. Nakon pokušaja intervencije klizećim startom Dragović je poslao loptu pravo na noge Horti, a kapiten Brage šutirao veoma loše. Već u narednom napadu Ben je probio, stigao gotovo do kaznenog prostora, šutirao, izblokiran je, ali je lopta ipak krenula ka golu. No, na nesreću po crveno-bele, umesto u golu završila je zamalo pored stative.

Koreografija navijača Crvene zvezde

13′ I Ivanić oprobao šut

„Pala“ je lopta na nogu Ivaniću nakon akcije Kataija po levom boku, centaršuta, ali je otišla preko gola.

9′ Braga imala šansu

Galeno je oprobao šut sa oko 25 metara, ali je lopta završila daleko od mreže koju čuva Milan Borjan.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

6′ Gobeljić odličan na početku meča

Zvezdin bek je trenutno centralna figura meča, pošto je presekao nekoliko napada Brage, a nakon njegovih prodora crveno-beli su imali dve situacije kada su mogli da ugroze Mateusa.

1′ Zvezda mogla do prednosti nakon manje od minuta igre

Iskoristio je Marko Gobeljić grešku igrača iz poslednje linije Brage, došao do kaznenog prostora, centrirao, Mateus „zaplivao“ u prazno, ali nažalost po crveno-bele niko od Stankovićevih pulena nije uspeo da dođe do lopte.

1′ Utakmica je počela

Crveno-beli igraju u svojoj uobičajenoj opremi, dok su igrači brage u žutim dresovima i crvenim šorcevima.

18:45 Dobrodošli na prenos meča 1. kola Lige Evrope između Crvene zvezde i Brage na portalu Nova.rs!

17:45 Četvrti međusobni susret dva tima

Tri puta su crveno-beli i Braga igrali utakmice, i to sva tri puta u istom takmičenju – nekadašnjem Kupu UEFA, koje sada nosi ime Liga Evrope. U sezoni 2005/2006 crveno-beli su prošli u grupnu fazu nakon što su protiv Brage na Marakani odigrali bez golova, a potom su u Portugalu golom Milana Purovića vodili, i na kraju izborili remi vredan prolaska u grupu, u kojoj nisu uspeli da prođu nakon što su u poslednjem kolu sa Strazburom odigrali 2:2.

Treći meč odigran je u sezoni 2007/2008, kada je Braga na svom terenu rutinski slavila sa 2:0 u grupi (igran samo jedan meč).

Bonus video: Rino Rađa o Dudi Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram