Foto; Starsoirt

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Slask rezultatom 4:0 u prvom pripremnom meču pred drugi deo sezone. Dijego Falčineli postigao dva gola, po jednom strelci Mirko Ivanić i Milan Pavkov.

PROČITAJTE JOŠ

Posle prve faze priprema, Dejan Stanković je  tim odveo u Antaliju, gde se igraju četiri provere.

Prvi rival je Slask, a Stanković je odlučio da meč počne sledeća postava – Borjan, Gajić, Degenek, Pankov, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Bakajoko, Falčineli.

Na klupi su bili Popović, Gobeljić, Milunović, Eraković, Petrović, Odada, Stanković, Nikolić, Srnić, Gavrić, Vukanović, Pavkov, Krstović i Lazetić, a u drugom poluvremenu su šansu dobili svi sem Stankovića i Lazetića.

Foto: Starsport

Nakon samo 20 minuta Bakajoko je, najverovatnije zbog povrede, napustio igru, a umesto njega na teren je ušao Željko Gavrić.

Fudbaleri Crvene zvezde stigli si do vođstva u 34. minutu meča nakon kornera El Fardu Bena, sjajnog skoka Miloša Degeneka i realizacije Mirka Ivanića, koji je dočekao loptu na drugoj stativi i bez većih problema pogodio suprotan ugao.

Prethodno, Zvezda je oštećena za penal kada je Ben dobio loptu u prostor, obišao golmana Slaska koji ga je oborio, ali dama koja deli pravdu na današnjem meču Sedef Kiranoglu je samo odmahnula rukom.

Na 2:0 u 45. minutu povećao je Dijego Falčineli u akciji koju je praktično sam započeo savršenim „spuštanjem“ lopte grudima za Kangu. Gabonac je uposlio Gajića, on centrirao, a Falčineli iz kaznenog prostora uputio savršen udarac veliku prednost crveno-belih.

Zvezda je do trećeg gola mogla na samom početku drugog poluvremena, ali je odbrana Slaska uspela da izbaci udarac Željka Gavrića sa gol linije.

Ono što nije uspela tad, jeste u 58. minutu, kada je Milan Gajić uputio savršenu dijagonalu, Ivanić prosledio loptu ka Rodiću, levi bek crveno-belih protutnjao po levom boku i kao na tacni poslužio Falčinelija, koji je sa par metara loptu prosledio u gol.

Odmah potom izvršena je izmena tokom koje je na teren izašlo sedam novih igrača, među kojima su Ričard Odada i Slavoljub Srnić, dva pojačanja tima sa Marakane u zimskom prelaznom roku.

Do četvrtog gola Zvezda je stigla u 73. minutu preko Milana Pavkova, koji je, nakon akcije Erakovića i Petrovića dobio odlićan pas u prostor od strane Veljka Nikolića i rutinski pogodio mrežu rivala.

Tim rezultatom i okončana je prva provera sastava Dejana Stankovića.

Nakon ove utakmice, crveno-beli će odigrati još tri susreta, rivali će biti Ufa, Maribor i Šahtjor, nakon čega sledi povratak u Beograd.

Celu utakmicu možete pogledati na snimku ispod:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar