FOTO: EPA-EFE/Andrew Couldridge / POOL
FOTO: EPA-EFE/Andrew Couldridge / POOL

Večeras od 20.45 kreće nova sezona engleskog Čempionšipa i to utakmicom između Bornmuta i Vest Bromvič Albiona, koji je prošle sezone bio premijerligaš.

Pored VBA, povratnici u Čempionšip su Šefild i Fulam, koji svoje prve utakmice nove sezone igraju u subotu, odnosno nedelju.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednji put kad je Mitrović sa Fulamom nastupao u Čempionšipu, bili su četvrti na tabeli, a nakon plej-ofa i pobeda nad Kardifom i Brentfordom su obezbedili Premijer ligu, ali nisu bili ni blizu opstanka. Mitrović se, sudeći po brojkama, najbolje oseća u drugoj engleskoj ligi.

Pre dve sezone bio je najbolji strelac sa 26 pogodaka, a dve godine pre toga imao je 12 golova na svom kontu. I kada se očekivalo da srpski reprezentativac pređe u neki jači klub, sa makar konstantnim statusom premijerligaša, to se nije desilo. Sada počinje nova sezona, meta i odstojanje za Fulam i Mitrovića su isti, a to je ponovni ulazak u Premijer ligu.

Pored Mitra, u Srbiji će oči biti uprte i na Veljka Paunivića, koji sa klube predvodi Reding, koji nakon duge pauze pokušava da se domogne elite. Prošle sezone su dobro krenuli, ali na kraju nije izboren ni plej-of.

VBA će u novu sezonu verovatno ući oslabljen odlascima golmana Sema Džonstona i Mateuša Pereire, ali su u drugom delu prošle sezone pokazali da imaju određenu čvrstinu, ali i ideju u napadu (pobedili su Čelsi u drugom delu lige). Pojačao ih je i Karlan Grant, koji je postigao čak 19 golova za nejaki Hadersfild prošle godine.

Slaviša Jokanović se nada da će nakon Votforda i Fulama uspeti da uvede i Šefild Junajted u elitu. Šefild je u prelaznom roku napustio Lundstram, koji je bio važan šraf u ekipi, ali je većina igrača ostala, pa tako Šefild ima okosnicu za narednu sezonu i važe za drugog ili trećeg favorita.

Pored tri pomenuta tima pažnju treba obratiti i na Bornmut, koji je preuzeo Skot Parker, Kardif, Svonsi, ali i na nepredvide timove, kao što su Midlsboro i Notingem Forest, koji su već godinama bez statusa premijerligaša.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram