Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Fudbaleri Čelsija pobedili su Sautempton sa 3:1 u meču sedmog kola engleske Premijer lige, dok je Arsenal remizirao sa Brajtonom bez golova.

PROČITAJTE JOŠ:

U istom danu kada je Mančester junajted odigrao nerešeno sa Evertonom 1:1, Čelsi je iskoristio taj kiks da preuzme čelo Premijer lige sa 16 bodova.

Aktuelni šampion Evrope je pod menadžerskom palicom Tomasa Tuhela poveo već u devetom minutu, golom Trevoa Čalobe na asistenciju Loftus-Čika.

Čelsiju je u 41. minutu poništen gol zbog prekršaja Tima Vernera. Zanimljivo, ovo je Nemcu čak 16. poništen gol u dresu Čelsija, ali je jedan ipak uspeo da postigne.

Igrao se 61. minut kada je Džejms Vord-Praus vratio penalom egal u utakmicu i izjednačio rezultat na 1:1, ali je baš on dobio crveni karton u 77. minutu.

Čelsi je samo sedam minuta kasnije ponovo poveo sa 2:1, golom Vernera na asistenciju Sezara Aspilikuete, dok je pobedu potvrdio Ben Čilvel pogotkom u 89. minutu.

Gledajte Premijer ligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Premijer lige su ekskluzivno dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama, a možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže (PROMO)

Kada je reč o meču Arsenala i Brajtona, tamo je bilo prilika na obe strane, ali i velike napetosti u završnici, mada nije bilo golova.

Šejn Dafi je propustio šansu za Brajton u 21. minutu, Pjer Emerik-Obamejang je samo dva minuta kasnije pucao ka stativi gola Brajtona.

Dafi je imao i šansu u 38. minutu, Robert Sančez je u 76. odbranio udarac Emil Smit-Roua, a pred finiš susreta se Arsenalu povredio Bukajo Saka.

Igrači Arsenala, Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Jedan od najboljih igrača je morao van igre u 90. minutu, da bi u sudijskoj nadoknadi, posle pada Dafija u šesnaestercu Arsenala, igrači Brajtona tražili penal.

Sudija Džonatan Mos je proverio VAR snimak, utvrdio da penala nije bilo, pa su igrači Mikela Artete mogli da odahnu uzevši bar bod.

Arsenal je posle tri uzastopne pobede upisao remi i sada je sa deset bodova na devetom mestu Premijer lige, dok je Brajton peti sa 14 osvojenih bodova.

Premijer liga, 7. kolo:

Mančester junajted – Everton 1:1 (1:0)

(Marsijal 43 – Tausend 65)

Čelsi – Sautempton 3:1 (1:0)

(Čaloba 9, Verner 85, Čilvel 89 – Vord-Praus 60)

Barnli – Norič 0:0 (0:0)

Vulverhmepton – Njukasl 2:1 (1:0)

(Hi Čan 20, 58 – Hendrik 41)

Lids junajted – Votford 1:0 (1:0)

(Ljorente 18)

Brajton – Arsenal 0:0 (0:0)

Nedelja:

15.00 Totenhem – Aston Vila

15.00 Vest Hem – Brentford

15.00 Kristal Palas – Lester

17.30 Liverpul – Mančester siti

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Ovakvu fudbalsku utakmicu niste u životu videli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar