Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Vlada Velike Birtanije našla način da klub funkcioniše posle sankcija uvedenih Romanu Abramoviču.

Vlasti Velike Britanije odlučile su da zamrznu imovinu sedam ruskih oligarha, uključujući i Romana Abramoviča, što se posebno odrazilo na Čelsi.

PROČITAJTE JOŠ

Ruski bogataši dodati su na listu sankcija pomenute države, pa se postavljalo pitanje kako će dalje funkcionisati londonski klub.

Britanske vlasti zato su odlučile da Čelsiju izdaju specijalnu licencu kako bi klub mogao da živi.

Prema njoj, klub sa „Stamford bridža“ moći će da isplati plate svim zaposlenima, uključujući igrače i trenere. Biće mu dozvoljeno da plati i „razumne“ troškove putovanja na utakmice, ako ne budu veći od 20.000 funti. Takođe, podrazumeva plaćenje mečeva na domaćem terenu do 500.000 funti.

Ujedno, navijači koji su kupili sezonske ulaznice ili pojedinačne karte do 10. marta, moći će da prisustvuju utakmicama.

I dalje na snazi ostaje da je stopirana prodaja kluba, što je Abramovič nameravao da uradi. Takođe, Čelsiju su zabranjeni transferi i dalja prodaja ulaznica, pa će na utakmice koje bude igrao kao domaćin posle 10. marta moći samo 28.000 vlasnika sezonskih karata.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Neće biti dozvoljena ni prodaja rekvizita u klupskim prodavnicama, biće dozvoljene samo ugostiteljske usluge.

Državna sekretarka za kulturu Nadin Doris oglasila se saopštenjem na društvenim mrežama.

„Današnje sankcije očigledno imaju direktan uticaj na Čelsi i njegove navijače. Naporno smo radili da osiguramo da klub ne bude nepotrebno oštećen ovim važnim sankcijama, dok će Abramovič, što je najvažnije, biti lišen koristi od njegovog vlasništva. Znam da ovo donosi neizvesnost, ali Vlada će raditi sa ligom i klubovima kako bi fudbal nastavio da se igra. Fudbalski klubovi su kulturna dobra i temelj naših zajednica, posvećeni smo njihovom zaštiti“, navela je Doris.

BONUS VIDEO Reakcije navijača Čelsija na prodaju kluba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar