Foto: EPA-EFE/Arne Dedert

Potpredsednik Fudbalskog saveza Nemačke, Kristijan Sajfert tvrdi da će se mečevi Bundeslige i "cvajte" nastaviti kako je planirano, bez obzira na slučaj sa ekipom Dinama iz Drezdena.

Meč između Dinama i Hanovera, koji je trebalo da se igra 17. maja, neće biti odigran jer su dva fudbalera ekipe Dinama pozitivni na poslednjem testu na koronavirus.

Takođe, odlučeno je da se odloži i meč Dinama sa Grojter Firtom, koji je na programu bio za 23/24. maj.

Igrači i stručni štab Dinama su sada u karantinu, ali čelnici nemačkog fudbala rešeni su da nastave kako je planirano, dakle da se igra od 16. maja.

PROČITAJTE JOŠ:

Kristijan Sajfert je u izjavi za televiziju ZDF rekao da su pozitivni testovi pojedinih igrača nešto na šta su računali.

„Saznao sam za ovo što se desilo u Drezdenu u subotu popodne. To je sve u skladu sa tim da će slučajevi pozitivnih na testovima biti prosleđeni medicinskom odseku, koji će potom preduzeti odgovarajuće mere, mi smo već rekli da smo spremni i na tako nešto. Nisam razgovarao sa ljudima iz kluba koji su odgovorni. Biće 14 dasna u karantinu, posle toga ćemo videti kako ćemo organizovati mečeve Dinama“, kaže Sajfert.

On je dodao da će svi delovati u skladu sa predloženim merama zaštite.

„Medicinski esperti slede preporuke Instituta Robert Koh. Ministar sporta takođe kaže da bi karantin trebalo proglasiti u slučaju pozitivnih na testu. Uvek ponavljamo, o tome odlučuju lokalni zdravstveni organi. Voleo bih da je moguće drugačije, ali bilo je jasno da će se ovo dogoditi. Za drugu diviziju to znači da će dve utakmice biti otkazane, ali ne menjamo cilj, naš plan je da završimo sezonu. Sve to ne znači da se Bundesliga 2 ne može nastaviti. Do sada su samo dva meča problematična, ali ako se sa tim trendom nastavi, onda će biti jasno da više neće biti moguće nastaviti sezonu“, zaključio je jedan od čelnika FS Nemačke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar