Foto“, EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Fudbalski klubovi Bundeslige su našli dogovor sa tamošnjim vlastima oko nastavka sezone.

Glavni akteri, fudbaleri, biće maksimalno zaštićeni. Ali, otvorio se problem sigurnosti TV ekipa, od režisera prenosa, snimatelja, asistenata, montažera…

Kako pišu nemački mediji, kompanija „Sportkast“, koja je u vlasništvu Bundeslige, ne namerava da testira svoje radnike na koronavirus.

Slično je i u ostalim kompanijama koje će biti uključene u realizaciju TV prenosa utakmica.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog toga su neki rekli da se osećaju kao građani drugog reda, zbog čega je reagovala ministarka zdravlja Bavarske, Melani Huml.

„Ne može da postoji dvoslojno društvo kada je u pitanju zdravlje. Zato je naravno, potrebna i medicinska jednakost za sve one koji se profesionalno uključe u nastavak Bundeslige“, rekla je Huml.

Nemački mediji otkrili su da se tokom razgovora vlasti i klubova o nastavku šampionata pominjao samo dovoljan broj testova za igrače, trenere i članove klubova, dok niko nije pominjao TV ekipe.

Čak je i Federalno ministarstvo rada to potvrdilo „Zidojče cajtungu“.

„Za zaštitne mere TV osoblja odgovorni su odgovarajući poslodavci (emiteri)“, rekli su u resornom ministarstvu koje je sve prebacilo na „Sportkast“, odnosno DFL koji je vlasnik te kompanije, a na čijem čelu je izvršni direktor Šalkea Peter Peters.

Nedostatak testova za TV osoblje, veruje jedan od honorarnih radnike, mogao bi da da sruši dogovor DFL o nastavku sezone, iako se po upitniku koji je procureo u javnost jasno vidi da Bundesliga svu odgovornost svaljuje na leđa radnika.

Oni su pak, pod pritiskom ostanka bez posla, prinuđeni da sve to potpišu, dok Liga tvrdi da će ispoštovati sve predviđene mere zaštite, iako neke bizarno deluju, po rečima jednog od tv realizatora, dok se druge ne mogu sprovesti sa papira na delo, zbog same prirode posla.

Očigledno je da neodstaju odgovori na mnogo pitanja, ali i na ono glavno, ko će da snosi odgovornost ako nešto krene po zlu…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar