Foto: EPA-EFE/Angel Diaz

Aleksander Čeferin, predsednik UEFA kaže da za njega više ne postoji Andrea Anjeli, jedan od vinovnika Superlige Evrope.

Superliga je bila ideja 12 klubova, od kojih su Juventus i Anjeli ostali veliki zagovornici, sada suzbijenog projekta.

PROČITAJTE JOŠ:

Anjeli je bio blizak sa Čeferinom, ali mu je ipak radio iza leđa neposredno pre nego je Superliga Evrope objavljena, pa je čak i kumstvo njih dvojice puklo.

„U ovom slučaju možemo da svrstamo protagoniste u tri kategorije. Ja stavljam Anjelija u prvu, to je bilo lično. Što se mene tiče, taj čovek za mene više ne postoji. Mislio sam da smo bili prijatelji, ali me je lagao u lice i to sve do poslednjeg minuta, poslednjeg dana, uveravajući me da nemam o čemu da brinem. A dan ranije već potpisao dokumente o formiranju Superlige Evrope“, rekao je Čeferin za So Foot.

Od 12 klubova, povuklo se devet i samo su Real Madrid, Juventus i Barselona ostali u priči o Superligi.

„U drugu kategoriju svrstavam funkcionere koji su smatrali da su mi prilično bliski i tužan sam što mi unapred nisu rekli šta se planira“, dodao je Čeferin.

„A u trećoj i poslednjoj kategoriji, smeštam one sa kojima nisam imao privilegovane kontakte. Ne krivim ih, ali i oni moraju da se suoče sa posledicama svojih postupaka“, zaključio je prvi čovek UEFA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare