Foto: EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY

Aleksander Čeferin, prvi čovek UEFA, objasnio je kako je vodio borbu protiv Superlige, koja je na kraju pretrpela krah.

PROČITAJTE JOŠ

Slovenac je za medije iz svoje zemlje otkrio kako je išla bitka protiv Juventusa, Reala i engleskih velikana, koji su želeli da se izoluju i oforme svoje takmičenje.

Bazu je trebalo da predstavlja 12 klubova, cilj je bio da se vrbuju Nemci i da 20 klubova dobije ekskluzivitet najjačeg kontinentalnog takmičenja.

To je propalo, a udeo u borbi imala je UEFA, uz podršku FIFA.

„Subota je zaista bila zanimljiva. Neko čije ime neću spomenuti me je nazvao ujutru i rekao da će klubovi u nedelju veče stvoriti nešto što se zove Superliga. Nakon toga, istog dana, primio sam pet poziva od pet različitih klubova koji su mi se izvinjavali što su to morali da urade. Anjeli je rekao da su sve to laži i da su izmislili. Nisam bio tako naivan i rekao sam mu da bi trebalo da napišemo saopštenje za medije. Rekao je da napišem, da će on to proveriti, popraviti i poslati nazad. Tada smo se poslednji put čuli, više se nije javljao na telefon“, rekao je Čeferin.

Bio je oštar Čeferin prema Florentinu Perezu.

„Rekao sam tim klubovima da moraju javno da poreknu tvrdnje da će učestvovati u Superligi. Ako to ne učine do nedelje veče, postaće neprijatelji. Zatim su oni poručili da žele da ostanu u Superligi, iako sam im ja rekao da to i ne postoji. Jasno je da me Perez ne voli, jer ne radim ono što on kaže. Na kraju, on je predsednik Superlige. Predsednik ničega! Pročitao sam i vic u vezi sa Superligom, da će Real i Juventus sledeće sezone igrati 52 meča. U nedelju sam morao da uzmem dupli viski kako bih zaspao. U utorak sam dobio 3.800 SMS poruka na koje nisam stigao da odgovorim. Klubovima koji su bili zabrinuti sam rekao da mi daju 24 sata i Superliga više neće postojati.“

Odao je priznanje navijačima Čeferin.

„Obavio sam nekoliko poziva, ali najvažnije su odradili navijači. Oni su ti koji su se pobunili. Za sve ove godine naučio sam da novac nije sve, kao i da ljudi najbliži vama mogu da budu lažovi. Nikada sebi nisam dao povišicu o kojoj se priča, to lako može da se proveri. Znam i ko je to naredio da se objavi.“

On je naveo da ga je najmanje razočarao Laporta iz Barselone, jer je tek nedavno izabran u teškom momentu za klub, pa je bio pod pritiskom da pronađe novac.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare