Đanluiđi Bufon pozdravlja publiku posle utakmice Juventusa
Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Silvano Martina, agent Đanluiđija Bufona, novog golmana Parme objasnio je pozadinu zamisli da slavni 43-godišnji čuvar mreže završi u dresu žuto-plavih.

Bufon se u Parmu vraća kao slobodan igrač, 26 godina otkako je zaigrao za isti klub. Martina tvrdi da će Bufon povratkom na mesto odakle se lanirao u fudbalske zvezde samo zatvoriti taj krug.

PROČITAJTE JOŠ:

„Svidela mu se ideja. Dobio je mnogo ponuda, ali samo Parma je delovala kao idealno rešenje da bi se zaokružila cela priča. Iskreno, nisam iznenađen, to je ono ko je Điđi“, rekao je Martina za Parmalive.

Bufon je u Parmi zaigrao 1995. kao prvotimac, a prethodno je četiri godine bio i njenim mlađim kategorijama. Odatle je otišao u Juventus i postao sinonim torinskog kluba jer je 17 godina proveo u njemu.

Posle sezone u Pari Sen Žermenu, vratio se na još dve godine u Juventus, gde je osvajao italijansko prvenstvo, ali nije mogao i Ligu šampiona, što mi je ostala neispunjena želja.

„Ima veoma lepe uspomene u vezi sa Parmom, daće sve najbolje što može. Ne mogu da predvidim buudćnost, ali se nadam da će Serija B biti prolazna stanica, kao što je bilo s Juventusom. Duga je to i zahtevna liga, mnogim klubovima je trebalo mnogo vremena da bi se vratili u Seriju A“, objasnio je Martina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar