KK Budućnost, KK Crvena zvezda
Foto: Starsportphoto ©

Meč visokog rizika.

Fudbaleri Ljapija iz Podujeva siz takozvane države Kosoovo i Budućnosti iz Podgorice igraju revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, nakon što su Podgoričani slavili u prvom meču sa 2:0.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, meč je u centru pažnje zbog mogućih icidenta pošto su navijači crnogorskog kluba u provm meču provocirali igrače Ljapija.

Navijači su tada razvli transparent na kojem se nalaze Albanci sa kozom u skesualnoj konotaciji, skandirali da je Kosovo Srbija i pevali pesmu „Onamo, onamo“ koja govori o otadžbini Srbiji.

Oni su najavili i odlazak na gostovanje skandiranjem idemo u Srbiju, pa je zbog toga usledio odgovor Albanaca.

Dolazak na meč su potvrdile i brojne navijačke grupe i simpatizeri drugih klubova sa Koova, Albanije i Makedonije i očekuje se da stadion „Fadilj Vokri“ bude ispunjen do poslednjeg mesta.

O tome je pričao i trener Ljapija Tahir Batatina.

„Dobili smo veliku podršku sa cele samoproklamovane južne pokrajine, ali su interesovanje izrazile i grupe navijača iz Skoplja, Preševa i Tirane. Zahvalan sam svima i radimo kako bi sve proteklo kako treba. Po trendu interesovanja mogu da kažem da će stadion Fadilj Vokri biti pun sa oko 11.000 navijača. Mislim da ćemo ući u istoriju što se tiče klubova, jer smo navikli da toliko navijača bude samo na utakmicama reprezentacije“, rekao je trener Ljapija, Tahir Batatina za jedan lokalni list.

On se osvrnuo i na dolazak popularnih „Varvara“.

„Mislim da bi bilo bolje da ne dođu, ali i da dođu, pobrinućemo se da ne bude incidenata i bezbednost će biti na pravom nivou. Incidenti nisu dobri za fudbal, ali samo želimo da pokažemo da smo ujedinjeni. Ljapi ne predstavlja samo sebe, već samoproklamovanu južnu pokrajinu Srbije, tako da ćemo kao ujedinjeni dati poruku i kada smo uvređeni ili povređeni na ovaj ili onaj način – poručio je Batatina.

BONUS VIDEO Leo Mesi – od trnja do zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar