Katai izvodi penal protiv Radnika, Foto: Starsport

Katai u istoriji crveno-belih.

Crvena zvezda je ubedljivom pobedom protiv Radničkog iz Niša rezultatom 4:0, a taj meč bio je znalajan i za Aleksandra Kataija.

PROČITAJTE JOŠ

Pre nekoliko meseci, El Fardu Ben je ušao u odabrano društvo i postao jedan od 10 najboljih strelaca u istoriji kluba, a Aleksandar Katai se golom protiv Radničkog, izjednačio sa napadačem sa Komora i zlatnim slovima upisao u istoriju Zvezde.

Pogodio je Katai već u trećem minutu sa bele tačke na utakmici protiv niškog Radničkog, što je bio 83. gol za brzonogog ofanzivca u crveno-belom dresu. Osim što je to prvi pogodak koji je Crvena zvezda postigla u aktuelnoj takmičarskoj godini, kao i što je za Kataija utakmica sama po sebi bila specifična, jer je pred meč primio trofej „Bora Kostić“ za najboljeg strelca kluba u prošloj sezoni, ali i dres sa brojem 150 koji simbolizuje odigrane utakmice, imaće Katai razlog više da nikada ne zaboravi 10. jul 2022. godine.

Upisao se u zlatnu istoriju Crvene zvezde, jer je ušao među 10 najboljih strelaca kluba svih vremena. Preciznije, na poziciji 10 se izjednačio sa El Fardu Benom dok če sledeća met ana listi biti Mihajlo Pjanović sa 92

Katai je do učinka došao u dva navrata u Crvenoj zvezdi. Prvi put je crveno-beli dres zadužio u avgustu 2014. godine i odigrao je dve sezone, da bi otišao u Alaves. Posle španskog prvoligaša, nosio je dres i dva američka kluba – Čikago Fajra i Los Anđeles Galaksija, posle čega se u julu 2020. godine u Zvezu.

Podsetimo, Ben je u aprilu 2022. godine na utakmici sa kragujevačkim Radničkim postigao 80. pogodak u svim takmičenjima u crveno-belom dresu, čime je ušao u odabrano društvo. Ben je učinak od 83 gola zabaležio na 180 mečeva, dok je Katai to uradio odigravši 30 utakmica manje.

Najbolji strelci u istoriji Crvene zvezde

1. Bora Kostić – 230

2. Dragan Džajić – 155

3. Dušan Savić – 149

4. Zoran Filipović – 138

5. Kosta Tomašević – 137

6. Vojin Lazarević – 134

7. Darko Pančev – 116

8. Rajko Mitić – 109

9. Mihajlo Pjanović – 92

10. Aleksandar Katai i El Fardu Ben – 83

BONUS VIDEO Ovakvo izvođenje penala do sada još niste videli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar