Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Vezista Mančester junajteda Bruno Fernandeš proglašen je fudbalerom meseca februara u Premijer ligi Engleske.

On je pobedio u konkurenciji Markosa Alonsa iz Čelsija i Pjera-Emerika Obamejanga iz ekipe Arsenala.

Portugalac je u januaru za 55 miliona evra stigao na „Old Traford“ iz redova Sportinga iz Lisabona i momentaalno je postao oslonac tima koji predvodi trener Ole Gunar Solskjer.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe je proglašem klupskim igračem meseca, a u proteklih mesec dana postigao je dva gola, protiv Votforda i Evertona, uz tri asistencije.

Tako je značajno doprineo da se Junajted probije na petu poziciju u Premijer ligi, a u tom periodu Junajted je dobio derbi susrete sa Čelsijem i Mančester sitijem, oba rezultatom 2:0.

„Kao dečak sam sanjao da igram za Mančester junajted, to što sam ovde na Old Trafordu je ostvarenje mog najvećeg sna u karijeri. Kada dođete u novi klub uvek vam je želja da postignete gol, taj prvi je uvek poseban. Nije važno na koji način, bitna je važnost gola. Srećan sam zbog dobrog starta, cilj mi je da budem još bolji“, izjavio je Fernandeš.

Otkako je u ekipi, Junajted nije doživeo poraz. „Crveni đavoli“ na 11 poslednjih mečeva u svim takmičenjima imaju skor od osam pobeda i tri remija uz gol razliku 29:2.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram