Foto: EPA/SIMONE ARVEDA

Branislav Ninković, otac fudbalera italijanskog Askolija, za kog se priča da je uz Luku Jovića navodno prekršio zakon, jer nije otišao u samoizolaciju po dolasku u Beograd iz inostranstva, rekao je da nije tačno sve što se piše.

Branislav Ninković rekao je da njegov sin nije dobio nikakvo obavezujuće uputstvo sanitarne inspekcije, pa da samim tim nije mogao da prekrši ništa.

PROČITAJTE JOŠ

On je demantovao da će Nikola Ninković biti krivično gonjen i ljut je što se po ko zna koji put bivši fudbaler Partizana i Đenove dovodi u vezu s neistinom.

„Čim je premijerka prozvala neke fudbalere koji igraju u inostranstvu da se šetaju Beogradom, odmah su se pojedini „setili“ Nikole jer se, uglavnom neopravdano, njemu lepe ekscesi koje nije učinio. Nikola i moj drugi sin Nemanja su u sredu došli iz Italije u Srbiju, pre uvođenja vanrednog stanja i na granici nisu primili nikakvo obavezujuće uputstvo od sanitarne inspekcije, pa nisu ni mogli da prekrše pravilo samoizolacije – istakao je Ninković senior u razgovoru za portal Telegraf.rs.

Branislav Ninković je dodao da su sinovi kod kuće poslednji put bili pre dva meseca i da im je savetovao da ostanu u Beogradu.

– Ja radim kao učitelj u seoskoj školi i bez obzira što sam znao da u tom trenutku u toj italijanskoj regiji nije bilo zaraženih nisam rizikovao. Nikola je ipak išao da mu urade test, ali nije testiran jer nije imao nikakvih simptoma. Od svih glasina tačno je da su u petak uveče u njegovom stanu bili policajci i savetovali da pozovu Institut za javno zdravlje radi pregleda – nastavlja Ninkovićev otac.

Od nedelje, kada su telefonom kontaktirali Institut za javno zdravlje, Nikola i njegov brat Nemanja redovno prijavljuju svoje zdravstvno stanje koje je dobro.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram