Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Fudbal nije moguće ne voleti, a kada nam ponudi ovako nešto... Zbog toga je najpopularniji sport na planeti.

Kolo pre kraja šampionata Boka Juniors ima bod prednosti u odnosu na Rasing i pobeda joj je značila sigurno titulu. Ipak, kada je sve bilo toliko jednostavno?

PROČITAJTE JOŠ

Već u 32. minutu je Fernandez pogodio za 1:0 i doveo Indepentiente u prednost protiv Boke. Ipak, Boka je odgovorila, pa ubrzo Fernandez daje gol za 1:1, a onda je Vilja pogodio za 2:1. Ipak, tek tada je krenula prava drama, iako je u tom momentu i Rasing vodio sa 1:0 protiv River Plate.

U 80. minutu je River imao 1:1, dok je i Boka primila gol u 81. minutu. Predinfarktno stanje bio je najčešći opis osećanja navijača u završnici susreta.

A onda je Rasing dobio bukvalno penal za titulu. U 90. minutu se ka lopti zaleteo Džonatan Galvan, a onda je Franko Armani, prvi golman Argentine, izveo verovatno odbranu karijere. Ipak, njegova parada nije usrećila njegov klub toliko koliko zakletog neprijatelja Boku. Boka je tako uspela da se spasi na neverovatan način, a verovatno su prvi put u životu navijači slavili jedan potez golmana River Plate. Rasing je prokockao titulu u samo dva minuta. Mogao je da napravi pravu senzaciju…

Boka je postala prvak Argentine po 35. put u istoriji, River ima samo jednu više. Rasing je ostao na 18…

Pogledajte i taj penal koji je presudio šampiona.

Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko
Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

BONUS VIDEO Spektakularan gol Tadićevog saigrača, podsetio jedan na najlepših u istoriji fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar