Dušan Vlahović
Dušan Vlahović; Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

Teški dani za "staru damu"

Fudbaleri Juventusa gostovaće u utorak od 21 sat ekipi Benfike u jednoj od odlučujućih utakmica za nastavak takmičenja u Evropi.

Pre nešto više od mesec dana, Benfika je odnela sva tri boda iz Torina. Juventus predvođen Vlahovićem, koji je i najbolji strelac ekipe u svim takmičenjima (sedam golova), moraće da potraži osvetu u prestonici Portugala.

PROČITAJTE JOŠ:

Nesumnjivo je da motiva za rezultatom neće manjkati, ali biće to težak ispit za Dušanov Juventus. Podsećamo, Benfika je bez poraza ove sezone.

Juventus se trenutno nalazi na 3. mestu grupe H sa tri boda, koliko ima i Makabi Haifa i da bi se mogao plasirati u nokaut fazu lige šampiona mora najpre da pobedi Benfiku, pa u poslednjem kolu ekipu PSŽ-a. Ali ni to ne bi bilo dovoljno, budući da PSŽ i Benfika imaju po osam bodova, potrebno je i da barem jedan od pomenuta dva tima izgubi obe utakmice do kraja.

Dakle, verovatnoća za nastavak takmičenja u ligi šampiona je mala, ali ostaje nam da vidimo koji su dometi Vlahovićevog Juventusa u Evropi ove sezone.

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović do sada je postigao jedan gol u tekućoj sezoni Lige šampiona, kada je njegov tim slavio na svom terenu protiv izraelskog šampiona – Makabi Haife.

BONUS VIDEO Tadić, Vlahović i Ilić posle velike pobede protiv Norveške

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar