Foto: EPA/ANDY RAIN

Stiven Koker, nekadašnji fudbaler Totenhema i Liverpula, angažovao se u pomoći kolegama koji se bore protiv zavisnosti od alkohola i kockanja.

Koker ima 28 godina, sada igra za Alanjaspor, a iza sebe ima ozbiljnu karijernu rupu – bio je u Kvins Parku, odakle je neuspešno prošao kroz pozajmice Sautemptonu i Liverpulu, pa je sada daleko od ostrvskog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

U junu 2017, otvorio je dušu za Gardijan, priznavši da se borio protiv problema sa alkoholom, kockom i depresijom. Sve to mu je uništilo karijeru, priznao je da je bio na ivici samoubistva, ali je smogao snage da se izbori sa svim problemima.

Pre dva dana, obeležio je dvogodišnjicu bez poroka.

„Kao što mnogi od vas znaju, patio sam godinama zbog zavisnosti, ali kada sam to prihvatio, stvari su počele da se menjaju. Zbog pomoći bliskih i zbog programa oporavka u 12 koraka, bio sam sposoban da ponovo izgradim svoj život, sada mogu da budem bolji otac, sin i prijatelj“, rekao je Koker.

On je svojevremeno umeo da iznajmi privatni avion i povede prijatelje na Kipar samo zbog odlaska u kazino, naravno, kako je vreme odmicao, novca je bilo sve manje, poroka sve više.

Sudar sa realnošću bio je surov, roditelji su mu oduzeli kreditne kartice i pomogli da se izvuče iz krize.

„Laži koje sam govorio prijateljima i porodici i dalje me proganjaju, guše me, ali to su najgori momenti koje koristim kako bih se motivisao da budem bolji čovek“, dodaje Koker.

Svestan je Koker da ima još kolega koje se bore protiv problema, preko medija im je ponudio pomoć.

„Meni je intervju u kom sam sve priznao pomogao da ponovo izgradim odnose sa mnogim ljudima, čak je drugima pomogao da krenu da se bore protiv zavisnosti. Možda me je taj intervju skupo koštao u fudbalu, ali je bilo vrednije od toga. Ovakve stvari koštaju ljude života“, dodao je Koker, koji se nada povratku u Premijer ligu jednog dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar