Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH prihvatio je predlog Komiteta za takmičenja o prekidu sezone u Premijer ligi.

Sarajevo je tako i zvanično proglašeno za šampiona, dok će u niži rang Zvijezda 09 i Čelik.

Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza BiH ranije je doneo odluku da sezonu Premijer lige BiH nije moguće privesti kraju na terenu, pa je tabela „zaleđena“ sa stanjem zatečenim 14. mart, kada je šampionat zaustavljen zbog pandemije. Do prekida odigrane su dv trećine sezone, odnosno 22 kola.

Izvršni odbor odlučio je i da se ne nastavi Kup BiH, dok će nova sezona da počne 1. avgusta.

PROČITAJTE JOŠ

Kako pišu „Nezavisne“, u Takmičarskoj komisiji smatraju da zbog neodobravanja za nastavak fudbalskih takmičenja u Republici Srpskoj do 8. juna i nagoveštaja od strane Ministarstva zdravstva i Ministarstva porodice, omladine i sporta o produžetku mera zabrane do 1. jula nisu stvoreni uslovi za nastavak sezone.

Posle odluke koji je potvrdio i Izvršni odbor oglasio se Željezničar:

„Uprkos svim naporima koje smo učinili i davanju konkretnih rešenja, u skladu s razvojem situacije povodom virusa u našoj državi, smatramo da odluka nije u korist fudbala i sporta u celini te da će imati značajne posledice po fudbal u BIH. Naša želja i ranije izrečeni stav, o nastavku svih fudbalskih takmičenja u BiH bili su jasni: Najtrofejniji klub u BiH želeo je nastavak odigravanja Premijer lige BiH i kupa, te da na zelenom terenu dobijemo odluke o prvaku, osvajaču kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na evropskoj sceni, kao i o mestima koja vode u niži rang. Uprkos ukidanju vanrednog stanja u celoj državi, pokretanja svih drugih sfera života, ovom odlukom je zadat ozbiljan udarac fudbalu u BIH. Nažalost, mi nismo krenuli putem skoro svih evropskih država i liga iz regiona koje su se odlučile za nastavak fudbalskih takmičenja. Ne želimo da mislimo da su na ovakvu odluku uticale neke stvari i interesi mimo sporta. Kao legalisti moramo da prihvatimo odluku FS BIH, ali smo dužni zbog naših navijača, prijatelja, sponzora još jednom da kažemo – odluku apsolutno ne podržavamo“, poručili su iz Željezničara.

Na drugoj strani, javnosti se obratio i FK Sarajevo:

„Osvajanjem najviše bodova posle 22 kola gde je svaka ekipa odigrala po dva meča međusobno, sedmi put ukupno, a drugi uzastopno, FK Sarajevo prvak je države. Potvrdom titule na osnovu trenutnog stanja FS BiH je sledio brojne primere iz Evrope gde je sezona zaključena posle kompletiranja dve trećine prvenstva“, navedeno je na Fejsbuk profilu Sarajeva koje je osvojilo drugu uzastopnu titulu BiH, sedmu u istoriji kluba“, navedeno je na fejsbuk stranici Sarajeva koje je osvojilo drugu uzastopnu titulu, sedmu u istoriji kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar