Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Fudbaler Osijeka Eros Grezda se suočava sa dvogodišnjom suspenzijom ukoliko se dokaže da je udario igrača Rijeke Mirka Antonija Čolaka posle utakmice te dve ekipe.

Sukob se dogodio na parkingu ispred stadiona, posle burne utakmice u kojoj je Rijeka posle preokreta slavila sa 3:2.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog incidenta je morala da reaguje i policija, a ceo incident je postao i deo zvaničnog zapisnika delegata utakmice.

U pravilniku se navodi da bi igrač mogao da bude kažnjen na period od dve do šest utakmica, a ukoliko se utvrdi da je to uradio s namerom da teško povredi drugog igrača može da dobije dvogodišnju suspenziju, pa čak i isključenje iz fudbalske organizacije.

Grezda se obratio javnosti preko zvaničnog naloga Osijeka na društvenim mrežama.

Foto: Reuters / Albert Gea / Guliver

„Svi smo bili frustrirani činjenicom da smo kao sportisti oštećeni i uskraćeni za pobedu. Nije lako nama na terenu da trpimo nepravdu i da ostanemo mirni, naročito kada uz to ide vređanje i omalovažavanje“, naveo je Grezda.

On je istakao da je bio vređan na ličnoj i nacionalnoj osnovi.

„Tu sam kao čovek i sportista veoma osetljiv. Toga je bilo tokom utakmice, a i na kraju kada me je provocirao Čolak. Mnogo godina živim u Hrvatskoj, plaćam poreze, poslednje što zaslužujem je da me neko vređa na nacionalnoj osnovi“, naveo je Grezda.

Vezni fudbaler je rođen u Đakovici, a reprezentativac je Albanije od 2017. godine.

Grezda je imao problematičnu prošlost u redovila Rendžersa, pošto je navodno pljunuo fudbalera Balimena junajteda Endrua Barnsa, posle čega ga je menadžer Stiven Džerard odstranio iz tima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar