Bergomi: Bio sam budala, potcenio sam snagu virusa

Fudbal 12. maj. 202014:20
Podeli:
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

Bivši fudbaler Intera, Đuzepe Bergomi, priznao je da je bio pozitivan na testu na koronavirus, dodavši da je potcenio bolest.

Bergomi, koji sada radi posao stručnog komentatora, otkrio je da nešto nije u redu sa njegovim zdravljem kada mu se pojavio bol u leđima i problem sa čulom mirisa.

„Radio sam analizu krvi i moj rezultat je bio pozitivan na IgG i negativan na IgM. Početkom marta sam se razboleo, imao sam problem sa čulom mirisa i bolove u donjem delu leđa, ali ne i sa plućima“, poručio je Bergomi putem Instagrama.

PROČITAJTE JOŠ:

On je dalje, kako prenosi „Korijere delo Sport“, rekao kako se nije plašio, ali priznaje da se osećao neobično.

„Srećom, imao sam ta antitela, ali objasnili su mi da me to neće zaštititi sto odsto, jer virus mutira. Ako ga opet budem dobio, biće to u nekom lakšem obliku. Nisam se uplašio, ali uvek mi je bilo hladno, nosio sam po dva džempera. Mislio sam da je u pitanju grip, ali sam ustvari bio pozitivan na koronavirus“.

Bergomi dodaje da je bio na meti prijatelja koji su ga zadirkivali da je postao hipohondričan.

„Smejali su mi se i rekli kako previše razmišljam o tome, ali nisam se osećao dobro, imao sam bolove, bio sam slab. Nisam mogao da sednem kako treba zbog tog bola u leđima. Rekli su mi da je najbolje da ne uzimam anti-inflamatorne lekove. Posle nekog vremena, bol je nestao, sve to je trajalo od 20 do 25 dana. Sada sam odlično, počeo sam da trčim. Radio sam samo običan test krvi rekli su mi da ću kroz mesec dnaa biti u redu.“

Bivši reprezentativac Italije kaže da se tokom perioda rehabilitacije nije ponašao kako je trebalo, jer je radio u Interovoj akademiji i kao stručni komentator.

„Bio sam budala, potcenio sam sve. Mislim da sam 21. februara imao poslednji trening i jedan momak je dobio upalu pluća, od tada nismo trenirali. Pet dana kasnije bio sam u Napulju da komentarišem meč sa Barselonom, posle toga u Peruđi da gledam utakmicu sa Beneventom. Potcenio sam bolest, bio sam u kontaktu sa previše ljudi“, priznao je Bergomi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar