Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Beneventa su pobedom od 1:0 nad ekipom Juve Stabia u 31. kolu Serije B obezbedili plasman u elitnu italijansku Seriju A, sedam kola pre kraja prvenstva.

Strelac jedinog gola na utakmici bio je Marko Sau u 71. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekipa koju sa klupe predvodi nekadašnji napadač Milana Filipo Pipo Inzagi je tako ostvarila san svih navijača, a premašila je i rekord Askolija iz 1977/78, jer su ranije obezbedili ulaz u elitu.

„Le stređe“ ili „veštice“ kako ih nazivaju, od prvog kola bili su dominantni, a sedam kola pre kraja imaju nedostižnih 24 boda u odnosu na prve pratioce, ekipe Krotonea i Ćitadele koje imaju po 52 boda.

Ostvarili su 23 pobede, uz sedam remija i svega jedan poraz, te gol razliku 56:15.

„Ono što smo uradili je sjajno, od 24. minuta smo igrali sa desetoricom zbog isključenja Luke Kaldirole. Momci su ostvarili istorijski uspeh, osvojili smo i rekordnih 77 bodova. Pobedili smo sve mečeve kod kuće, ne znam šta bih više rekao“, preserećan je Pipo Inzagi.

Beneventu će ovo biti drugi boravak u elitnom društvu pošto su to isto uspeli i 2017/18, ali ono što je interesantno je da su svega tri puta igrali u Seriji B, uglavnom su se takmičili u nižim rangovima u Italiji.

Ono što svakako raduje navijače Beneventa je najavljeni dolazak francuskog napadača Lika Ramija. On je slobodan agent pošto mu je istekao ugovor sa Lilom, a izveštaji kažu da je već sleteo u Italiju i da se uskoro očekuje potvrda njegovog dolaska u redove novog italijanskog prvoligaša.

Očekuje se da će 33-godišnji Remi potpisati ugovor na tri godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar