Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crvena zvezda se lako plasirala u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" pala je Evropa - 5:0.

Jednostavno, razlika u klasi je ogromna i izabranici Dejana Stankovića uspešno su preskočili prvu od četiri prepreke kako bi ponovili prošlosezonske uspehe i domogli se grupne faze.

PROČITAJTE JOŠ

Već za nedelju dana Zvezdu očekuje mnogo teži izazov, u vidu Dinamo Tbilisija ili Tirane, pa je trener crveno-belih na svom evropskom debiju na klupi mogao da vidi čime raspolaže.

Najbolji su bili El Fardu Ben i Mirko Ivanić, strelac het-trika i dvostruki strelac, Aleksandar Katai je bio standardno dobar, kao i Srđan Spiridonović, dok je Milan Rodić bio najslabija karika.

Milan Borjan –

Prilično besposlen, kada je bilo iole potrebno – siguran, kao i uvek u dresu Zvezde na evropskoj pozornici. Dva-tri pokušaja gostiju sa Gibraltara sigurno je ukrotio. Često je komandovao ekipom, kapitenski, i usmeravao saigrače kako i šta da rade, odnosno nije dozvoljavao opuštanje ni kada je bilo 4:0.

Marko Gobeljić 7

Gobeljić
Foto: Starsport

Drugi put starter ove sezone, dosta se trudio… Ponavljao se i u napadu, kombinovao sa Spiridonovićem, centrirao u nekoliko navrata. U drugom poluvremenu otišao je na mesto levog beka i više nego korektno odradio posao. Kad god je mogao išao je napred, a u odbrani je ispunio sve zadatke.

Miloš Degenek 6,5

Prvi put ove sezone igrao u paru sa Nemanjom Milunovićem i nisu delovali baš najsigurnije. Ispucavali su loptu kad god su mogli u prvom delu, kao da nije bilo potrebne smirenosti i iskustva stečenog iz prethodnih sezona. Posle je to izgledalo dosta bolje.

Pročitajte još: Zvezdina evro premijera na nikad čudnijoj “Marakani” VIDEO

Nemanja Milunović 7

Bolji deo štoperskog tandema. Odlično je izneo loptu i uposlio Spiridonovića kod trećeg pogotka, a i u drugom poluvremenu prilično popravio nešto slabiji utisak iz prvog dela.

Milan Rodić 6

Rodić Zvezda
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Verovatno najslabiji pojedinac u domaćem timu i pored ubedljivog trijumfa. Dozvolio je čak da ga probiju igrači daleko slabijeg rivala, dva puta im je poslao loptu u noge. Ili nije imao volje, ili snage, ili sve zajedno uz nedostatak koncentracije. Rezultat svega – zamenjen je na poluvremenu Milanom Gajićem.

Seku Sanogo 7

Sasvim solidno je odradio posao na mestu zadnjeg veznog, gde je prvi izbor Dejana Stankovića. Bivši vezista ima mnogo poverenja u iskusnog veznjaka, a on počinje polako da mu vraća za to. Ipak, Evropa nije pravi pokazatelj kvaliteta, pa bi Sanogo morao da bude na nešto višem nivou (k)ako runde na putu ka Ligi šampiona budu odmicale.

Pročitajte još: Još jedan klub sa Kosova pred izbacivanjem iz Evrope

Mirko Ivanić 8

Odličan. Sjajno igra Mirko Ivanić pod komandom Dejana Stankovića, a još bolje otkako je nabacio „četvorku“ na leđa. Nije isti igrač kao kada je došao u Zvezdi i ovakav Ivanić može da bude prevaga i u evropskim izazovima. Sa dva gola stavio je tačku i pobrinuo se za ubedljivu pobedu.

Gelor Kanga 6,5

Malo je viđeno od povratnika na Marakanu, koji je prvi put bio starter u drugom mandatu. Nudio se nedovoljno, nije ga bilo u igri koliko treba, svakako može vezista iz Gabona mnogo, mnogo više.

Aleksandar Katai 7

Na svom nivou, mogao je i bolje, ali je i ovo bilo dovoljno, uz razigrane saigrače. Pokazao je Katai magičan dribling koji poseduje, ali se prave partije od njega tek očekuju.

Srđan Spiridonović 7

Spiridonović Zvezda
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nije bilo loše za evropsku premijeru. Pokušavao je Spiridnović da prenese odlične partije sa superligaške scene, uspeo je da asistira Benu za het-trik i još jednom pokazao da je pravo letnje pojačanje crveno-belih.

El Fardu Ben 8,5

Odličan! Najbolji na terenu na evropskoj premijeri – igrač utakmice. Opet je pokazao koliko voli da je na terenu, s razlogom je prvi špic iako Evropa ne može da bude adekvatan reper konačnih mogućnosti srpskog prvaka. Probio je bunker rivala, što je bilo najvažnije i za njega i za ekipu u 35. minutu posle gužve nakon kornera, da bi krajem prvog i početkom drugog poluvremena kompletirao het-trik.

Od 46. minuta Milan Gajić 7

Daleko bolji od Rodića, iako je Gobeljić otišao na levog beka, ali je odbrambena četvorka delovala znatno bolje. Pokušavao i u napadu, malo je nedostajalo da omogući Benu četvrti pogodak. Svakako, uneo živost po desnoj strani i učestvovao kod petog pogotka, a drugog Ivanića, jer je dodao do asistenta Bena.

od 68. minuta Tomane 6

Proveo je dovoljno vremena, više od 20 minuta na terenu, ali je portugalski napadač malo toga uradio.

od 74. minuta Miloš Vulić –

Nije proveo dovoljno vremena u igri za konkretan učinak i ocenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare