Iker Munijain, Foto: EPA-EFE/Miguel Tona

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su Barselonu sa 3:2 u meču osmine finala Kupa kralja i plasirali su se u četvrtfinale tog takmičenja.

Meč je obeležila veoma dramatična završnica regularnog dela, kada se mislilo da je gol odluke postigao Injigo Martinez u 86. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je nakon prekida uspeo da ukliza i ugura loptu u mrežu iz neposredne blizine. To mu je bio drugi gol protiv Barselone ove sezone.

Sudija je pregledao VAR da bi se proverilo da li je Injigo bio u ofsajdu, a kada je pokazao na centar, San Mames je proključao.

Martinez je prilikom centaršuta Munijaina, iz prekida, isprva bio u nedozvoljenoj poziciji, ali kako je lopta bila poslata Aleksu Berengeru, a ovaj ju je dočekao glavom, stvorena je nova situacija u kojoj je Injigo bio ispred odbrane.

Pored njega je bio Đerar Pike, koji nije stigao da reaguje dovoljno brzo i Injigo je zadao glavobolje i njemu i treneru Barse Ćaviju Ernandezu.

To nije bilo sve, pošto je Barselona uspela da izjednači i odvede meč u produžetke, gde je baskijski tim ipak odneo pobedu.

Atletik je već u drugom minutu uspeo da nagovesti šok nad Barselonom, jer je tada Iker Munijain postigao vodeći gol za 1:0.

Foto: EPA-EFE/Luis Tejido

Barselona je u 19. minutu uspela da izjednači pogotkom novopridošlog Ferana Toresa, a onda je u završnici usledio „hladan tuš“.

Bilbao je posle drugog gola postigao još jedan, mrežu je zatresao Berenger, s tim što su tada sudije odmah podigle zastavicu i dosuđen je ofsajd.

Ubrzo potom je Dani Alveš makazicama uposlio Pedrija, ovaj je iz prve pogodio ugao gola za 2:2 u 93. minutu.

U produžecima je Đordi Alba igrao rukom u završnici prvih 15 minuta, Atletik je pregledanjem VAR snimka dobio penal, a Munijain ga je realizovao.

Atletik se do kraja odbranio i veliko slavlje tima iz Bilbaa je moglo da počne.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi Bundeslige u decembru 2021.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar