Foto: EPA-EFE/Alain Guy Suffo

Fudbaleri Malija, Gambije i Tunisa plasirali su se u osminu finala Afričkog kupa nacija, nakon što su takmičenje završili kao tri najbolje ekipe u Grupi F.

Mali je u četvrtak uveče pobedio Mauritaniju i sa sedam poena se kao prvoplasirani u grupi plasirao dalje. Mauritanija je takmičenje završila kao poslednja u grupi bez osvojenog boda.

PROČITAJTE JOŠ:

Strelci za Mali bili su Masaido Haidara u drugom i Ibrahima Kone iz penala u 49. minutu.

U istom terminu, Gambija je pobedila Tunis sa 1:0, golom Ablaja Jalou u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Gambija se u osminu finala plasirala sa druge pozicije u grupi osvojivši sedam bodova, isto koliko i Mali, ali sa lošijom gol razlikom.

Tunis je sa tri boda na trećem mestu, i u dalje takmičenje ide kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Njima u osmini finala društvo prave i ekipe Obale Slonovače i Ekvatorijalne Gvineje koji su se iste večeri plasirali dalje kao dve najbolje ekipe u Grupi E.

Obala Slonovače je u poslednjem, trećem kolu pobedila Alžir sa 3:1, i sa sedam bodova, kao prvoplasirana u grupi izborila plasman u dalju fazu takmičenja.

Strelci za Obalu Slonovače bili su Frank Kesi u 22, Ibrahim Sangare u 39 i Nikolas Pepe u 54. minutu. Gol za Alžir postigao je Sofijan Bendebka u 73. minutu.

U istom terminu, u drugom meču u grupi Ekvatorijalna Gvineja pobedila je Sijera Leone sa 1:0, golom Pabla Ganeta u 38. minutu.

Gledajte Afrički kup nacija uz SBB i EON pakete

Utakmice Afričkog kupa nacija mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

Ekvatorijalna Gvineja je osvojila šest bodova i kao druga u grupi se plasirala u osminu finala. Sijera Leone je treća sa dva boda i nije uspela da se sa trećeg mesta plasira u dalju fazu takmičenja.

Alžir je takmičenje završio kao poslednji u grupi sa jednim bodom, a ovo je zanimljivo zato što su Komorska Ostrva, za koje igra prvotimac Crvene zvezde El Fardu Ben, uspela da se plasiraju dalje kao jedna od trećeplasiranih ekipa.

Mečevi osmine finala se igraju od 23. do 26. januara:

Burkina Faso – Gabon, 23. januar 17.00

Kamerun – Komorska Ostrva, 24. januar 20.00

Senegal – Zelenortska Ostrva, 25. januar 17.00

Maroko – Malavi, 25. januar 20.00

Obala Slonovače – Egipat, 26. januar 17.00.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Golovi sa utakmice Gana – Komorska Ostrva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar