Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Već kreću letnje pripreme

Barak Bahar, novi trener Crvene zvezde, okupiće tim u ponedeljak za početak letnjih priprema.

Crveno-beli će tako početi da se pripremaju za domaći šampionat, ali i Ligu šampiona, pošto su kao šampioni Srbiji izborili direktno učešće u grupnoj fazi.

PROČITAJTE JOŠ:

Bahar je na klupi crveno-belih zamenio Miloša Milojevića, a već je nekoliko igrača napustilo tim. Među njima su Milan Borjan, Veljko Nikolić, Aleksandar Pešić…

Još uvek se čekaju transferi na nekoliko pozicija, a za sada su u Zvezdu došli Piter Olajinka, Marko Stamenić i Edmund Ado.

Što se tiče omladinskog tima Zvezde, njega će sa klupe predvoditi Nenad Milijaš, nekadašnji prvotimac i dugogodišnji kapiten crveno-belih.

Milijaš je imenovan za novog šefa stručnog štaba i predvodiće tim u Ligi šampiona.

Nenad Milijaš; Foto: FK Crvena zvezda/Youtube/Printscreen

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da preuzmem omladinsku selekciju i budem trener mladim igračima u Crvenoj zvezdi. Marakana je moja kuća i ovde se osećam srećno. Posle završetka igračke karijere sam imao privilegiju da ostanem u klubu i budem uz ljude koji su postigli neverovatne uspehe u prvenstvu i Evropi kao treneri Zvezde. Posle nekoliko godina vreme je za korak napred, odnosno samostalan trenerski angažman. Na veliko lično zadovoljstvo ostajem u klubu koji volim i gde je najlepše igrati i raditi. Predvoditi juniorsku selekciju kluba jeste veliki izazov, jer se pored rezultata zahteva pre svega razvoj mladih fudbalera, a očekuje nas i učešče u Ligi šampiona što će biti veliki poduhvat. Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom poverenju, kao i čelnicima Omladinske škole koji su me lepo dočekali i pružili podršku za dalji rad. Još jednom napominjem da mi je ogromna čast što ću prvi samostalan trenerski posao obavljati u klubu kojem sam dao sve, a koji je mene učinio fudbalskim profesionalcem i čovekom“, rekao je Milijaš.

Miljenik navijača Crvene zvezde je rođen 30. aprila 1983. godine u Beogradu, a u tri navrata je nastupao za crveno-beli klub. Odigrao je 205 takmičarskih mečeva u crveno-belom dresu, postigao 55 golova uz 42 asistencije. Tokom karijere je nastupao za A reprezentaciju Srbije, a nakon što je okačio kopačke o klin pridružio se stručnom štabu Zvezde na čelu sa Vladanom Milojevićem. Kasnije se afirmisao kao pomoćnik u stafu Dejana Stankovića, pa potom i Miloša Milojevića. Radeći u prvom timu Zvezde na poziciji pomoćnog trenera je stekao znanje i prekopotrebno iskustvo, a kao šef stručnog štaba omladinske selekcije će znatno unaprediti razvoj mladih igrača.

BONUS VIDEO Navijači Sitija i Intera u dobrom raspoloženju dočekuju borbu u Ligi šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar