Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Šestostruki uzastopni prvak Srbije pustio je čak devetoricu igrača

Crvena zvezda je vrlo aktivna pred letnji prelazni rok i prema zamislima novog trenera Baraka Bahara radi se na velikoj rekonstrukciji tima.

Na tom pravcu je, kako Nova.rs saznaje, šestostruki uzastopni prvak Srbije smanjio budžet za plate za čak 3,7 miliona evra, jer je Marakanu napustilo, ili će to uskoro učiniti, čak devet igrača.

U samo jednom danu otišli su napadač Aleksandar Pešić u Ferencvaroš i vezista Veljko Nikolić u Aris iz Limasola.

PROČITAJTE JOŠ

Pešić se vratio prošlog leta i ove sezone osvojio je duplu krunu, a u dva mandata je upisao 101 nastup za crveno-bele i postigao 50 golova. Nikolić je dugo važio za najperspektivnijeg srpskog vezistu, ali su povrede učinile svoje i karijeru mu trasirale na Kipar.

Pre njih su sa Marakane zvanično otišli i štoper Radovan Pankov u Legiju, i Nemanja Motika u Olimpiju iz Ljubljane, te iskusni Nikola Krstičić i Marko Rakonjac, kome je istekla pozajmica na kojoj je bio iz moskovske Lokomotive.

Na pozajmicu će zato višegodišnji kapiten Milan Borjan, odlukom trenera Bahara nije više prva opcija među stativama, pa je sjajni golman rešio da karijeru nastavi u Slovanu iz Bratislave.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Na izlaznim vratima su i Marko Gobeljić i golman Zoran Popović, što dovodi do cifre od devet igrača koji gotovo izvesno neće biti od leta deo trostrukog uzastopnog osvajača duple krune.

Što se tiče Gobeljića, kako Nova.rs saznaje, Zvezda mu neće praviti problem da posle šest godina nađe novu sredinu. U zavisnosti od opcija, nije isključeno da ode i bez obeštećenja, ali je moguće da transfer bude i za neku simboličnu sumu.

Pomenuti odlasci su rasteretili budžet crveno-belih za plate za skoro četiri miliona evra, što dalje ostavlja prostor za kvalitetna pojačanja. Kako će dolazaka sigurno biti manje nego odlazaka, time će i ukupan klupski budžet biti smanjen.

Primera radi, Borjan će tokom pozajmice u Slovanu imati 400.000 evra od Zvezde, a ukupna godišnja primanja su mu bila 800.000. Ostali igrači Zvezde imaju 600.000 ili manje po sezoni.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Što se tiče dolazaka, ozvaničeni su transferi Pitera Olanjinke (napadač) i Marka Stamenića (zadnji vezni), pojačanja će izvesno biti i golman Omri Glazer (ugovor na tri godine) i zadnji vezni Edmund Ado, ali se očekuje da dođe i špic Žan Filip Kraso.

On je slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Sent Etjenom i može sam da bira gde će nastaviti karijeru, a reprezentativac Obale Slonovače jasno je stavio do znanja da želi na Marakanu.

Na pripreme će crveno-belih sigurno i talentovano krilo Vladimir Lučić, dok je Zvezda odlučila i da ne prodaje sjajnog štopera Strahinju Erakovića, bar ne još neko vreme. Računaju na njega za Ligu šampiona i s obzirom na to da ima ugovor do 2026. godine nema prepreka da ostane bar još polusezonu ili čak do leta 2024.

BONUS VIDEO Bakljada za Sinišu Mihajlovića na utakmici Crvena zvezda – Vojvodina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare