Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Fudbaleri Bajerna ostvarili su veliku pobedu na gostovanju Čelsiju na "Stamford bridžu" 3:0, u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Muk u Londonu izazvali su dvostruki strelac Serž Gnabri i Robert Levandovski.

U Londonu se očekivao atomski fudbal već od prvog sudijskog zvižduka, kao i pune mreže, ali su golovi izostali u tom delu igre. Bajern Minhen bio je tim koji je diktirao tempo i koji je ozbiljnije pretio golu Vilfreda Kabaljera. Već u 11. minutu na semaforu je moglo da stoji 0:1, ali je udarac Kinglsija Komana završio blizu desne stative.

PROČITAJTE JOŠ

Samo pet minuta kasnije Kabaljero je zaradio aplauze domaće publike zbog fantastične intervencije posle pokušaja Levandovskog. Najbliži pogotku bio je Tomas Miler, koji je pogodio prečku u 35. minutu.

Nastavak drugog poluvremena doneo je ono što se naslućivalo posle prvih 45 minuta. Bavarci su „dodali gas“ i u periodu od 51. do 54. minuta postigli dva gola. U oba navrata u glavnim ulogama bili su Robert Levandovski i Serž Gnabri. Interesantno, Poljak se oba puta našao njemu atipičnoj ulozi, ulozi asistenta, dok je mladi Gnabri rutinski pogađao mrežu nemoćnih „plavaca“.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Kaznena ekspedicija iz Minhena nije pružila šansu četi Frenka Lamparda da ugrozi gol Manuela Nojera. Tačka na „i“ stavljena je u 76. minutu, kada je Alfonso Dejvis ko na tacni poslužio surovog egzekutora Levandovskog. Devetnaestogodišnji levi bek je „ko na motoru“ prošao po levoj strani terena, uputio loptu u peterac, a Leva je samo pospremio iza leđa nemoćnog Kabaljera.

Debakl i totalnu nemoć Čelsija upotpunio je crveni karton Markosa Alonsa, zbog udaranja rukom Levandosvkog u lice, bez ikakvog osnova i potrebe.

Jasno je več posle prvog meča osmine finala da je Bajern nadomak  osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Ostaje samo da to potvrde u revanšu 18. marta na „Alijanc areni“.


Čelsi – Bajern 0:3 (0:0)

Stadion: Stamford Bridž. Sudija: Klemon Turpan.

Strelac: Gnabri u 51. i 54. i Levandovski u 76. minutu.

ČELSI: Kabaljero, Aspilikueta (od 73. Pedro), Rudiger, Kristensen, Alonso, Barkli (od 61. Vilian), Žoržinjo, Kovačić, Džejms, Žiru (od 61. Abraham), Maunt.

BAJERN: Nojer, Pavar, Boateng, Alaba, Dejvis, Alkantara (od 90. Gorecka), Kimih, Gnabri (od 85. Toliso), Miler, Koman (od 66. Kutinjo), Levandovski.


OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI

Sreda:

21:00 Lion – Juventus

21:00 Real Madrid – Mančester siti

Utorak:

Čelsi – Bajern Minhen 0:3 (0:0)

(Gnabri 51 i 54, Levandovski 76)

Napoli – Barselona 1:1 (1:0)

(Mertens 30 – Grizman 57)

18. februar:

Аtletiko Madrid – Liverpul 1:0 (1:0)

(Saul 4)

Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen 2:1 (0:0)

(Holand 69 i 77 – Nejmar 75)

19. februar:

Atalanta – Valensija 4:1

(Hatebur 16 i 62, Iličić 42, Frojler 57 – Čerišev 66)

Totenhem – Lajpcig 0:1

(Verner p58)