Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Atalanta je na stadionu San Siro u Milanu, u okviru osmine finala Lige šampiona, savladala Valensiju rezultatom 4:1 i tako napravila značajan korak ka narednoj fazi takmičenja.

Tim iz Bergama počeo je utakmicu veoma dominantno pretnjama Gomesa i Pašalića u prvih deset minuta, a rivala je načeo već u 16. minutu kad je Hatebur odlično reagovao u petercu gosiju i na asistenciju Gomeza sa levog boka, kaznio uspavanu odbranu Valensije.

Gosti su kroz nekoliko polušansi odgovorili, ali je Atalanta u završnici prvog dela utakmice kaznila neiskorišćene šanse rivala. Iličić je u 42. minutu iskoristio prilično statičnu reakciju odbrane španskog kluba, potpuno neometan je primirio loptu na ivici šesnaesterca i poslavši je u dalji ugao udvostručio prednost.

Fudbaleri italijanskog kluba sa prvim sudijskim zviždukom u drugom poluvremenu nastavili su u ritmu iz prvog dela igre. Izvanredan udarac Frojlera sa levog boka završio je u gornjem desnom uglu gola gostiju pa je Atalanta već u 57. minutu imala tri gola prednosti.

PROČITAJTE JOŠ

Navijačima Valensije ostaće žal i pitanje da li bi završnica meča otišla u drugom smeru da je Maksimilijano Gomez pogodio mrežu iz stopostotne šanse u 61. minutu, ali je Urugvajac šutirao pravo u golmana domaćih. Samo minut kasnije Hatebur je produbio ponor gostiju, primio je loptu na desnom boku pedesetak metara od gola rivala i posle solo prodora duž cele polovine rivala matirao Domeneka.

Ubedljivi zaostatak probudio je goste pa je Čerišev već u 66. minutu postigao gol za buđenje Valensije. Igrači španskog kluba preuzeli su inicijativu ali nisu uspeli da postignu više od pogotka koji im ostavlja tračak nade pred martovsku utakmicu na Mestalji.


Atalanta – Valensija 4:1 (2:0)

Stadion: San Siro. Gledalaca: 45.792. Sudija: Majkl Oliver.

Strelci: Hatebur u 16. i 62, Iličić u 42. i Frojler u 57. za Atalantu, a Čerišev u 66. minutu za Valensiju.

ATALANTA: Golini, Toloi, Palomino, Kaldara (od 75. Zapata), Hatebur, De Ron, Freuler, Gosens, Pašalić (od 90. Tameze), Gomes (od 81. Malinovski), Iličić.

VALENSIJA: Domeneh, Vas, Mangala, Dijakabi, Gaja, Tores, Pareho, Kondogbija, Soler, Gomes (od 73. Gameiro), Guedeš (od 64. Čerišev).


OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI

Sreda:

Atalanta – Valensija 4:1 (Hatebur 16′ i 62, Iličić 42, Frojler 57 – Čerišev 66′)

Totenhem – Lajpcig 0:1 (Verner p58′)

Juče

Аtletiko Madrid – Liverpul 1:0 (Saul 4′)

Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen 2:1 (Holan 69′ i 77′ – Nejmar 75′)

25. februar

21:00 Čelsi – Bajern Minhen

21:00 Napoli – Barselona

26. februar

21:00 Lion – Juventus

21:00 Real Madrid – Mančester siti