FK Pari Sen Žermen, Kilijan Mbape, Lionel Mesi, Nejmar
FK Pari Sen Žermen, Kilijan Mbape, Lionel Mesi, Nejmar; Foto: EPA-EFE/JIJI PRESS JAPAN

Objavljene su plate gotovo svih fudbalera na planeti, a malo je reći da su mnogi ostali zabezeknuti primanjima koje imaju zvezde Pari Sen Žermena.

Fudbaleri Pari Sen Žermena godišnje zarade više od 430 miliona evra samo na ime plata, a gotovo polovinu zarade tri najveće zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Prednjači sasvim očekivano Kilijan Mbape, koji je tokom čitave prošle godine „seljen“ u Real Madrid, a na kraju je odlučio da ostane u prestonici Francuske.

Potpisao je trogodišnji ugovor koji mu daje gotovo svemoć u klubu jer može direktno da utiče i na odluke menadžmenta, pa tako mora da aminuje dolazak trenera. Povrh svega uz ove odrešene ruke je dobio i 90.910.000 evra po sezoni ili čak 272.730.00 za tri sezone!

I dalje ne deluje impresivno? Nedeljno zaradi 1.748.269 evra, što znači da bi mogao da podigne jednu zgradu u Srbiji ili da svake sedmice kupi luksuzni stan u centru Madrida, Lisabona ili Barselone ili vilu na obali mora u Veneciji, luksuznu kuću u Rimu… Ma šta god da vam padne na pamet…

Da bi ostao u Parizu na Mbapea su vršili pritisak svi od političara (Nikola Sarkozi, bivši presednik Francuske) preko bogatih industrijalaca do legendi kluba.

Koliko je zapravo bahat odnos Pari Sen Žermena (koliko puta su okrivljeni da su prekršili finansijski fer-plej, ali nekako bez dokaza) vidi se i po platama druga dva fudbalera.

Lionel Mesi godišnje zaradi 63.640.000 evra, tačnije 1.223.846 evra sedmično, dakle dnevno zaradi 174.714 evra… Da ne računamo sate, minute i sekunde, samo ćemo se osećati još gore.

I na kraju je tu i Nejmar koji prihoduje 55.360.000 evra godišnje ili („tek“ u odnosu na preostalu dvojicu) 1.083.846 evra sedmično. Još sedmorica igrača u Pari Sen Žermena imaju veću platu nego Dušan Vlahović koji je sa 12,9 miliona evra najplaćeniji fudbaler Serije A.

Serhio Ramos, Presnel Kimbembe, Đanluiđi Donaruma, Žoržinjo Vajnaldum (koji je na izlaznim vratima i trebalo bi uskoro i zvanično da pojača Romu), Ahraf Hakimi, Marko Verati i Markinjos su plaćeniji od srpskog asa.

UEFA je nekako uvek uspela da zažmuri na sve malverizacije Parižana, pa i ne čudi odakle novca za te sve transfere.

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar