Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Fudbaleri Atalante plasirali su se u polufinale italijanskog Kupa nakon što su na svom terenu pobedili Lacio rezultatom 3:2.

Osim pet golova, na izuzetno zanimljivoj utakmici u Bergamu viđen je promašen penal, pet žutih kartona, kao i jedno isključenje.

Domaći tim poveo je posle sedam minuta igre preko Berata Đimšitija, a Lacio je uzvratio preko Vedata Murićija koji je na dodavanje Frančeska Aćerbija izjednačio rezultat u 17. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Aćerbi je doneo preokret Laciju u 34. minutu, ali je Atalanta pogotkom Ruslana Malinovskg otišla na poluvremem sa nerešenim rezultatom.

Domaći tim ostao je sa deset igrača na terenu nakon što je direktan crveni karton u 53. minutu zaradio Hoze Luis Palomino.

Atalanta je i pored isključenja stigla do trećeg gola samo tri minuta kasnije, a gol odluke postigao je Aleksej Mirančuk.

Ekipa Đanpjera Gasperinija mogla je i do četvrtog gola u 67. minutu, ali je Duvan Zapata promašio penal.

Sergej Milinković-Savić odigrao je svih 90 minuta za goste iz Rima.

Atalanta se pobedom pridružila ekipi Intera u polufinalu koja je u utorak pobedila Milan rezultatom 2:1, a do plasmana među četiri najbolja tima stigao je i Juventus.

Ekipa Andree Pirla nije imala većih problema protiv SPALa koji je savladan rezultatom 4:0.

Morata je sa bele tačke doneo prednost Juveu u 16. minutu, a Frabota je u 33. povisio na 2:0, pre nego što su Dejan Kuluševski i Federiko Kijeza u poslednjih 12 minuta postavili konačan rezultat.

Poslednji meč četvrtfinala u četvrtak  igraju Napoli i Specija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar