Lakazet Luiz
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Fudbaleri Arsenala David Luiz, Aleksandr Lakazet, Granit Džaka i Nikolas Pepe prekršili su mere Vlade o zabrani kretanja.

Kvartet londonskog kluba pokazao je nemar i neodgovornost prekršivši mere koje podrazumevaju ograničeno kretanje i društveno distanciranje zbog čega su se našli na udaru javnosti, a osim kritika predstoje im i kazne koje je najavilo rukovodstvo „tobdžija“.

PROČITAJTE JOŠ

Pepe, najskuplje plaćeni igrač u klupskoj istoriji, kupljen prethodne godine za 72 miliona funti, snimljen je kako sa grupom prijatelja igra fudbal u Londonu, a sa pratiocima na Instagramu podelio je nekoliko fotografija koje takođe svedoče da se ne pridržava obavezne samoizolacije.

Džaka i Luiz su viđeni zajedno u jednom od londonskih parkova, a o zabranu kretanja oglušio se i Lakazet koji je pregršt slobodnog vremena odlučio da utroši na sređivanje automobila. Napadač Arsenala fotografisan je u autoperionici kako čeka svoj automobil pored jednog od zaposlenih.

U Britaniji su, kao i u većini država Evrope, na snazi stroge mere koje su donete sa namerom da se spreči širenje koronavirusa, ali očigledno da fudbaleri nisu dovoljno discioplinovani da ispoštuju obaveznu samoizolaciju.

Nakon što su se fotografije fudbalera pojavile u javnosti reagovao je i Arsenal čiji su čelnici najavili razgovor sa igračima koji su prekršili mere Vlade.

Prethodno su zabranu kretanja prekršili fudbaleri Totenhema Ojer i Sisoko koji su objavili video sa zajedničkog treninga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar