Foto: Tanjug/AP Photo/Julio Cortez)

Argentinci ne mogu bez skandala, a sada su se pretplatili na one sa epitetom "rasistički". Ničim izazvani su još jednom na udaru - Francuzi.

Proslava titule na Kopa Amerike i trijumf Argentine nad Kolumbijom sa 1:0 prošla je u senci uvredljivih pesama na račun Kilijana Mbapea i Francuza.

PROČITAJTE JOŠ

Evo i spornog dela teksta.

„Igraju za Francusku, ali su iz Angole;
Majka mu je iz Nigerije;
Otac mu je Kamerunac;
Ali na pasošu piše: Francuz“, pevali su složni Argentinci koje je predvodio Enco Fernandez.

To je izazvalo burnu reakciju, pa su ga Aksel Disasi, Malo Gusto i Vesli Fofana, saigrači iz Čelsija, odmah otpratili na Instagramu.

Fofana je u objavio napisao „Fudbal u 2024: nezaustavljeni rasizam“.

Pokušao je Fernandez da sanira napravljenu štetu.

„Iskreno se izvinjavam zbog videa na mom Instagramu, koji je nastao tokom proslave. Pesma uključuje jako uvredljiv jezik i nema opravdanja za moje reči. Uvek sam protiv diskriminacije, izvinjavam se jer me uhvatila euforija u proslavi. Taj video, taj trenutak, te reči nisu odraz mojih uverenja ni karaktera. Zaista mi je žao“, napisao je Fernandes, koga je Čelsi platio 120 miliona evra.

FS Francuske je najavio da će kontaktirati FIFA i da će podneti tužbu zbog snimka, a Filip Dijalo, predsednik Saveza, osudio je „neprihvatljive rasističke i diskriminatorne poruke“.

„Suočen sa ozbiljnošću ovih šokantnih komentara, suprotnih vrednostima sporta i ljudskih prava, predsednik Fudbalskog saveza Francuske se odlučio da podnese pravnu žalbu za uvredljive primedbe rasističke i diskriminatorne prirode“, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO Pogibeljan start na Mesiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar