Sergej Milinković Savić, Lajonel Mesi, Kristijano Ronaldo i Aleksandar Mitrović Foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / YUTAKA / AFLO / STRINGER / AFP / Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Malo ko može da kaže da je na putu do trofeja srušio Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, ali sada tu privilegiju imaju srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

Al Hilal je podigao trofej Rijad kupa u kome su pored njih, kao domaćina, učestvovali Inter Majami i Al Nasr.

Najbolji pojedinac turnira bio je Sergej Milinković-Savić koji je upisao jedan gol u prvom i jednu asistenciju u drugom meču.

PROČITAJTE JOŠ

Ništa manje nije uradio ni Aleksandar Mitrović pošto je nastavio golgetersku seriju i postigo je gol u prvo duelu protiv Intera iz Majamija.

Apsolutno su dominirali u oba susreta, a teži zadatak su imali protiv Mesija i družine.

Al Hilal je protiv Inter Majamija rano poveo sa 2:0 (4:3 konačan rezultat), a dvojica srpskih igrača, Mitrović i Sergej našli su se licem u lice sa Argentincem i Luisom Suarezom.

Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović Foto:Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia/Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sergej je u desetom minutu namestio pogodak Mitroviću za 1:0, a samo tri minuta kasnije je klub iz Saudijske Arabije već vodio sa 2:0.

Mitrović je pogodio tako što se sjajno snašao i pokupio loptu koju je Sergej možda poslao i duplim pasom na bok.

Umesto u nogama saigrača na krilu, ona je uštopovana kod Mitrovića, koji je u nekoliko koraka pohitao ka kaznenom prostoru Inter Majamija i laganom egzekucijom doneo svom timu prednost.

Time je samo nastavio tamo gde je stao i u prvenstvu Saudijske Arabije gde je jedan od najboljih strelaca, pošto je na 27 utakmica dao 25 golova i podelio pet asistencija u svim takmičenjima.

Do kraja je Inter uspeo da izjednači, Mesi je postigao gol, ali je arapski tim slavio preko Malkoma u 88. minutu.

Usledio je zatim i 10 dana kasnije okršaj sa Kristijanom Ronaldom i Al Nasrom.

Već u 17. minutu viđen je prvi gol, a on je bio delo Sergeja Milinković-Savića.

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Reprezentativac Srbije je dobio loptu na 11 metara od gola velikog rivala, a sjajnim udarcem iz prve je matirao golmana protivničke ekipe za 1:0.

Nije prošlo mnogo vremena, a Hilal je stigao do dva gola viška, posle pogotka Al–Davsarija u 31. minutu meča.

Al Hilal je bio konkretniji rival celu utakmicu, Mitrović se nije upisao u strelce, dok je Kristijano Ronaldo bio jedan od najgorih pojedinaca na terenu za Al Nasr.

Meč je imao vrlo neobičan uvod, pošto je pehar ovog takmičenja na stadion uneo „Undertaker“, čuveni takmičar u američkom rvanju (WWE).

„Undertaker“ je imao svoj performans, u kom je uživao i Kristijano Ronaldo, što se moglo videti po njegovoj reakciji.

Zaista su još jednom pokazali Srbi da su možda i najveći hit u saudijskoj ligi i da su najveći pogodak uprave Al Hilala.

Svaki put kada se Fudbalski savez Srbije oglasi na društvenim mrežama, komentari budu ispunjeni fanovima iz Saudijske Arabije.

Uspeli su „orlovi“ da zasene Mesija i Ronalda i samo je pitanje koliko će još dobrih stvari uraditi u Aziji.

Sezona se nastavlja 18. februara, a Al Hilal će se boriti i u Azijskoj Ligi šampiona.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Primer kada se pokazalo da je VAR potreban u fudbalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar