Foto: EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Odlazak sa životne pozornice proslavljenog fudbalskog stručnjaka Radomira Antića i dalje je tema u španskim medijima.

Poznati kolumnista lista „As“, urednik Alfredo Reljano, podsetio je još jednom na veličinu imena Radomira Antića.

Reljano je u kolumni za španski list istakao kroz šta je sve prošao bivši igrač i trener Partizana tokom svog boravka na Iberijskom poluostrvu.

„Prvo sećanje na Antića u Španiji je da je bio zaista sjajan libero, snažan, ali često potcenjen, iako je bio dobar sa loptom. U Saragosi je igrao u poslednjoj sezoni  Araua i prvoj za Valdana, a onda je otišao u Englesku. Kada se vratio, bio je već trener, stigao je uz podršku Vujadina Boškova u Saragosu i otišao je odatle sa prijatnim uspomenama. Trenirao je tri španska džina i ostao je taj utisak da mu ni u Madridu ni u Barseloni nisu dali da završi svoju misiju. To mu je ostavilo u ustima ukus gorčine, jer je u oba slučaja bio nekorektno tretiran. U razgovorima sa njim bilo je neizbežno primetiti koliko ga je to bolelo“, piše Reljano.

PROČITAJTE JOŠ:

On dodaje kako se Antić, tokom tih godina u Španiji, borio sam mnogo toga, ali da je uvek imao svoj stav.

„U Madrid je došao 1991. Nasledio je tim u lošem stanju. Posle godinu dana, Ramon Mendoza ga je oterao da bi doveo Lea Benhakera koji je već na startu imao značajno slabije rezultate i doživeo poraz od Tenerifa. Đoan Gaspar je angažovao 2002/03, kada je bio tri boda od mesta koje vodi u niži rang, a Radomir je doveo ekipu do mesta koje vodi u Kup UEFA. Kada je stigao Đoan Laporta, sa Frankom Rajkardom i Ronaldinjom, Radomir je morao da ode na zadnja vrata. Između ta dva angažmana, Atletiko je bio taj znjegov zlatni san. Tamo je stekao slavu duplom krunom, bio je to bljesak sreće u turbulentnim vremenima za Atletiko“, nastavio je španski novinar.

Konačno, opisuje i kakav tim je Antić napravio na „Visente Kalderonu“.

„Ostavio je tim za pamćenje. Elegantan, sa jakim pritiskom u fazi napada, golmanom u ulozi libera, intuitivnim Kikom i majstorom sa loptom Milinkom Pantićem, kog je doveo pravo niotkuda. Ni sa Hezusom Hilom nije se dobro završilo. Posle gubitka u finalu Kupa od Valensije, dok su navijači još uzvikivali, ‘Radomire, volimo te’, Hil mu je u svlačionici uručio otkaz. Vratio bi se i kasnije, kada je klub otpustio Ranijerija, ali nije bilo te sreće. Sve u svemu, u Atletiku je zaslužio mesto u istoriji. Neka počiva u miru“, zaključio je Reljano.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram