Dušan Vlahović
Dušan Vlahović; Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli rekao je da taj fudbalski klub neće otpustiti trenera Masimilijana Alegrija uprkos slabim rezultatima ekipe.

Juventus je u utorak izgubio u Izraelu od Makabija iz Haife 0:2 i treći je na tabeli sa tri boda, posle četiri utakmice u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su u poslednjih devet utakmica u Seriji A zabeležili samo tri pobede, a uoči gradskog derbija u subotu protiv Torina, ekipa ima problema sa povredama.

„U ovakvoj situaciji, ne radi se samo o jednoj osobi. To je stvar koju bi trebalo da reši cela grupa. Posramljeni smo, izvinjavamo se našim navijačima pošto znamo da sada sigurno osećaju sramotu. Alegri je trener Juventusa i ostaće trener Juventusa“, rekao je Anjeli.

Alegri je u drugom mandatu u Juventusu, nakon što je imao prvi uspešan mandat sa pet uzastopnih titula u Seriji A od 2015. do 2019. godine. On se prošle sezone vratio i jedva je uspeo da osvoji četvrto mesto na tabeli i izbori plasman u Ligu šampiona.

Juventus je prošle godine postigao 57 golova, manje nego šampion Milan (69), drugoplasirani Inter (84), trećeplasirani Napoli (74), ali i petoplasirani Lacio (77).

Ove sezone u devet utakmica crno-beli su postigli 12 golova, a ekipa je pogodjena povredama Federika Kjeze, Pola Pogbe i Anhela Di Marije.

U prošlom kolu Juventus je izgubio od Milana sa 0:2 i trenutno je osmi na tabeli.

„Osećam sramotu zbog onoga što se dešava. Ljut sam. Ali isto tako znam da se fudbal igra sa 11 igrača, znači gubite i pobeđujete sa 11“, naveo je Anjeli.

Spekuliše se da Juvenuts okleva sa otpuštanjem Alegrija zbog njegove plate od sedam miliona evra i četvorogodišnjeg ugovora, imajući u vidu da je klub prijavio rekordan finansijski gubitak.

„Ne, ne, tu ste potpuno pogrešili. Ne može biti krivica trenera ako nemamo nijedno uspešno uklizavanje na terenu. Juventus je uvek procenjivao situacije na kraju godine. Uvek su me mučila razmišljanja o otkazu tokom sezone i nastavljam tako da mislim“, rekao je Alegri za Skaj Italija.

„Ovde radi grupa od 80, 90 ljudi i moramo ponovo da otkrijemo svoj duh, omogućavajući ekipi da svoje kvalitete pokaže na terenu“, dodao je on.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi i Marko Materaci sa „Boginjom“ u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar