Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Menadžer Evertona Karlo Ančeloti je izjavio da svetu, samim tim i fudbalu, sledi "jedno dobro spuštanje".

Italijanski stručnjak je ocenio i da je mogućnost nastavka aktuelne sezone, prekinute zbog pandemije koronavirusa – „mit“.

„Moraćemo sebi da priredimo jedno dobro spuštanje, a sve počinje sa fudbalom. Prioritet je zdravlje, sprečavanje širenja virusa. Sve ostalo nije bitno. Verujte mi“, rekao je Ančeloti.

PROČITAJTE JOŠ

On je prokomentarisao diskusiju o merama koje će biti usmerene ka uposlenicima u klubovima.

„Čujem priče o smanjivanju plata, suspenziji isplata… Sve su to nezgodne opcije. Ekonomija će se uskoro promeniti i to na svim nivoima, cena televizijskih prava će biti manja, igrači i treneri će zarađivati manje, karte će koštati manje jer će ljudi imati manje novca“.

Italijanski stručnjak je ponovio da je suočavanje sa virusom najvažnija stvar u ovom trenutku.

„Potom, naravno ako bude moglo, nastavićemo sezonu, u suprotnom, to je to“, istakao je Ančeloti.

On je sa smehom prihvatio ideju o tome da će igračima biti potrebno oko mesec dana da se pripreme za eventualni nastavak sezone.

„Sećam se 2006. godine, tokom Kalčopolija kako je Milan ispao iz najbolje četiri ekipe i nije se plasirao u Evropi… Lacio se spasao ispadanja… Ja sam morao da zovem igrače koji su bili na odmorima, četiri dana kasnije smo igrali protiv Crvene zvezde… Kafu se vratio 24 sata pred meč i odigrao 90 minuta“, apostrofirao je Ančeloti.

Iskusni trener je naveo i da je saglasan sa ocenom menadžera Liverpula Jirgena Klopa da je igranje utakmica u ovakvim uslovima krivično delo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram