Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin komentarisao je učinak Srbije na Mundijalu u Kataru, ali i srpskih klubova u Evropi.

Zvezda i Partizan već nekoliko godina redovno igraju Ligu Evrope, Ligu šampiona ili Ligu konferencija, dok se Srbija u Kataru nije proslavila.

PROČITAJTE JOŠ

„Orlovi“ su ispali u grupi G, dok su dalje prošli Brazil i Švajcarska. Čeferin se u Beogradu u petak našao kao ambasador Sportskih igara mladih, ali nisu mogle da ga zaobiđu i fudbalske teme.

„Ako bih ja imao recept za to kako postati prvak Evrope, onda bih dobro mogao da zaradim pare. To je teško reći, u principu i Zvezda i Partizan igraju Evropu, treba samo da čuvaju finansijsku stabilnost. To je problem u malim zemljama. Mi sad imamo neke ideje, ali sad sistem svih područnih liga menja“, kaže Čeferin.

Naveo je da je stav UEFA povodom povećanja broja reprezentacija na Mundijalu nije blagonaklon.

Aleksandar Čeferin Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

„Za mene, kvalitet će pasti. Imaćeš mnogo više nezanimljvih utakmica i to je problem FIFA, nije problem UEFA. Tako je Evropsko prvenstvo u kvalitetu jače od Svetskog“, kaže Čeferin.

Na pitanje o učinku Srbije u Kataru, istakao je u prvi plan povrede i nespremnost ključnih igrača, pre nego što se prebacio na predstojeće veliko takmičenje – Evro 2024.

„Uvek je mogla bolje, ali svi učimo na određenim greškama. Imali ste mnogo povređenih igrača, Evropsko je blizu i ja mislim, znam da imate kvalitetnu ekipu i imate sve mogućnosti tamo“, zaključio je Čeferin.

BONUS VIDEO Kad vam protivnik grubim startom pocepa i čarapu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar